EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Ózd

Sántító „lehallgatási botrány”

Ózdi lehallgatási botránytól vált hangossá a honi média december végén, miután Janiczak Dávid félmeztelen fotót közölt a közösségi portálon, mondván: védtelen vagyok. A polgármester szerint hónapok óta hangfelvételek készültek a városházán, ám feljelentést csak december végén tettek.

Janiczak a megyei napilapban azt állítja, egy illető „december utolsó részében” meglátogatta és részleteket közölt különböző események hangfelvételeiből. Hozzátette, a személy nem zsarolási céllal érkezett, „csak egyszerűen tudatni akarta a lehallgatott tárgyalások, beszélgetések létezését”.


„Hónapokon keresztül ismeretlenek aljas szándékkal illegálisan lehallgattak a polgármesteri irodámban. Felvételeket készítettek az ott elhangzott bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről.” A felvételek egy részét a világhálóra is felpakolták, a jobbikos városvezető is innen értesült először a megfigyeléséről – áll boon.hu cikkében. November 21-ét jelölik meg az első hanganyag megjelenési dátumaként, és újfent az „illetőre” hivatkozva említik meg a 8 gigabájt nagyságú hanganyagot, mely augusztus közepe és november közepe között készült és ismeretlen személytől került a polgármester informátorához.

fotó: Janiczak Facebook fiók Képalá: A király(fi) meztelen, avagy celebbé vált Ózd polgármestere

fotó: Facebook
Képalá: A király(fi) meztelen, avagy celebbé vált Ózd polgármestere

Janiczak hívei szerint csak a kormánypárt szervezhette a lehallgatást, ám a Fidesz ózdi szervezete elhatárolódik a történtektől. Sajtóközleményben fejtették ki: Janiczak a bejegyzésében a tőle megszokott módon hosszan ecseteli, mennyit dolgozik éjt nappallá téve a városért, ám a gonosz ellenzék mindent megtesz a sikerek megakadályozásáért. A Fidesz most is a törvényesség oldalán áll és elítéli az alantas eszközzel élőket, de megemlíti, hogy a ciklus elején Janiczak kémszemüvegeket vásároltatott a közmunkások megfigyelésére, ezért figyelmeztették a törvényesség betartására. Ez a jelenség – áll a közleményben – illeszkedik Vona Gábor politikai ámokfutásába, aki nem szavazta meg a kettős állampolgárságot és nem mondott nemet a migránsok betelepítésére sem, amit saját pártjának tagsága értetlenséggel figyel.


A polgármesteri munkát az Orbán-kormány 2017. január 1-jétől még inkább igyekszik elismerni. Ez Ózd város ifjú polgármestere esetében havi 198 300 forintos növekedést jelent, így havi jövedelme 796 600 forintra emelkedik, ami más bevételekkel együtt összességében egymillió forint fölött lesz. Ennyi bérért okkal várja el tőle a város valamennyi polgára a tettekben is megnyilvánuló értékteremtő munkát, ám ezen a téren komoly adósságai vannak.

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte: tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást az ominózus ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.