EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Extra

Segített a Lokál! Új otthont kapott a kis Krisztián

Leégett háza helyett hihetetlen összefogással új otthont kapott egy feldebrői család. Kétéves kisfiuk, Krisztián egyre ritkábban emlegeti azt a szörnyű éjszakát, mikor édesanyjával futva menekült a házukból.

DSC_6457

Nagy a boldogság a feldebrői Gál Gabriella családjánál. Karácsony előtt arról számoltunk be, hogy porig égett a fiatal házaspár otthona, biztosításuk nem volt, átmenetileg egy lerobbant házban húzták meg magukat. Most pedig? Már az új, három és fél szobás otthonukat csinosítgatják. Igaz, van tennivaló bőven, még ki kell cserélni a villany- és vízvezetéket, utána a padlót, aztán jöhet a festés. Az udvarban egy raklapon várakozó kazánba ütközünk, hamarosan rákapcsolják a központi fűtésre, és mindenhol egyforma meleg lesz. Addig a hálóban ropog a tűz, a fatüzelésű kályha mellett a negyedik családtag, Astor kutya szundikál.


– Még ma is hihetetlen, hogy a Lokál cikke után milyen gyorsan rendeződött az életünk – lelkendezik Gabriella. – Rengeteg bútort, ruhát, játékot kaptunk, amit hirtelen nem is tudtunk hová tenni. – Amikor a kálváriánk híre eljutott egy nagy cég vezetője fülébe, azonnal kifizette az új ház vételárát, négymillió forintot. Már szenteste előtt beköltözhettünk, szinte még körül se tudtunk nézni, lefékezett előttünk egy autó. A sofőr feldíszítve behozta ezt a gyönyörű fenyőfát, csak annyit mondott, Andy Vajna és a felesége, Tímea küldte. Rögtön bedugtuk a csatlakozót a konnektorba, világítottak az égők, teljesen elbűvölte a kisfiunkat. Nagy örömet szereztek neki, Krisztián egyelőre nem is engedi, hogy lebontsuk.leégett_ház_vajnatimi1

Minden egyes nap, amikor a család hazatér a bevásárlásból, és a kisfiú megpillantja az új házat, kiabálni kezd: haza, haza. Már tudja, ez az új otthona, nem is hiányolja a régit. Lassan elfelejti a szörnyű emlékeit, amikor éjszaka az édesanyjával futva menekült ki a hatalmas lángokkal égő házból. Bár ma is csak a szülei között tud elaludni, már nem forgolódik éjszakánként. Boldogan játszik az új játékaival, amelyeket jóérzésű emberek küldtek neki ismeretlenül.
DSC_6337


– Most, hogy rendbe jöttek a dolgaink, akár jöhet is a második baba – tervezgeti Gabriella. – A napokban megkötjük a házra a biztosítást is, remélem, nem kerülünk soha többé ennyire kiszolgáltatott helyzetbe. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített, hogy újra felépítsük az elveszett életünket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.