EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,47 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Simicska újabb barátot vesztett el

Nyerges Zsolt milliárdos és Simicska Lajos egészen a múlt hét elejéig országos cimborák voltak. Aztán hirtelen beütött a ménkű, és Nyerges Zsolt faképnél hagyta mogorva barátját.

Szolnok, 2016. április 9. Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján  /Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Egy hete már nem Nyerges Zsolt elnökli a Közgép Zrt.-t – ezt maga a mamutcég jelentette be egy közleményében. A Közgép a Simicska-birodalom ékköveként vált ismertté, amely éveken át több százmilliárd forint értékben nyert el építési közbeszerzéseket. Ezt az óriásvállalatot vezette Nyerges Zsolt hosszú évekig.


Az elnököt és a tulajdonost azonban nem pusztán a munkakapcsolat kötötte össze, a civil életben is jóban voltak, olyannyira, hogy amikor Simicska két éve háborút hirdetett a kormány ellen, Nyerges Zsolt a még nála is tehetősebb barátja oldalára állt. És ott is maradt egészen 2017 első hétvégéjéig.

A Pestirácok.hu azt írja, hogy a két férfi közös vadászatot szervezett, és egy Rajkához közeli vadászházban az esti beszélgetés során úgy összekapott, hogy a vita kisebb csetepatéba torkollott. A portál azt sejteti, hogy a konfliktus tettlegességig fajult. Nyerges végül bejelentette Simicskának, hogy „nem szeretné a teljes vagyonát az Orbán Viktor elleni bosszúhadjáratra fordítani”. Többek között a szintén Simicska holdudvarához tartozó Hír Tv költéseit hánytorgatta fel neki. Mint arról a Lokál beszámolt, a csatorna négymilliós gázsiért szerződtethette az ATV sztárműsorvezetőjét, Kálmán Olgát. A tévés átigazolása meglehetősen nagy vihart kavart a Hír Tv szerkesztőségében.


Simicska (ahogy az várható volt), barátság ide vagy oda, rögtön kiadta Nyerges útját, a Közgép megüresedett elnöki székét pedig Vida Ildikóra testálta. Vagyis az oligarcha zászlóshajóján a jövőben a NAV egykori, dicstelenül távozó elnöke lesz a kapitány.

Hogy valóban így zajlott-e a szakítás Simicska és barátja között, az utóbbi persze igyekszik cáfolni. Nyerges, miután napokig nem reagált a sajtó megkeresésére, váratlanul megszólalt az Index.hu-nak. – Hallottam már egy-két hülyeséget, de ez a jereváni rádió kategóriája. Egyszerűen belefáradtam az elmúlt évek küzdelmeibe – magyarázta hirtelen távozásának okait.

Kapcsolódó Cikkek