EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,51 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Győr

Sok pénzt kapott a város, tovább fejlesztenek

Jó hír a győrieknek, hogy újabb, másfél milliárd forintos támogatásról döntött a kormányzat, amely a Bécsi kapu tér felújítását, a Szauter Ferenc utca és az Ifjúság körút fejlesztésének folytatását tartalmazza. Ráadásul a térségben Győr kapta a legnagyobb támogatást, a Győr-Moson-Sopron megyének jutó összeg több mint felét.

– Nagy örömmel tölt el, hogy az állam ismét támogatásra érdemesnek ítélte beruházási törekvéseinket, ami azt is jelzi, hogy a kormányzat egyetért Győr hosszú távú fejlesztési elképzeléseivel – mondta Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a döntés azért is örömteli, mert segíti a belváros rehabilitációjának folytatását. A Bécsi kapu tér megújításával ugyanis nem csupán tovább szépül a sétálóövezet, hanem olyan kiemelkedő rendezvények hasznára is lehet, mint a nemzetközi hírnévre szert tevő Győrkőcfesztivál.


Jut pénz a Bécsi kapu tér rendbetételére is Fotó: Marcali Gábor

Jut pénz a Bécsi kapu tér rendbetételére is
Fotó: Marcali Gábor

A győriek közlekedését segíti tovább majd az Ifjúság körút felújításának folytatása, míg a Szauter utca fejlesztése nemcsak a jobb forgalomhoz, a temető melletti dugók megszüntetéséhez tesz hozzá, hanem az ipari területekhez is könnyebb lesz eljutni. Így a gazdaság is fejlődhet és további munkahelyek is jöhetnek létre. A három projekt tehát Győr életének minden területére jó hatással van, viszont az állami támogatásnak köszönhetően megvalósításuk nem terheli a város kasszáját.

Az állami támogatásnak köszönhetően folytatódik az Ifjúság körút fejlesztése is Fotó: Marcali Gábor

Az állami támogatásnak köszönhetően folytatódik az Ifjúság körút fejlesztése is
Fotó: Marcali Gábor

– A kormány elfogadta érveimet, amelyek a város és a térség kiegyensúlyozott fejlesztését szolgálják, és amelynek révén a lakótelepi környezet is tovább fejlődhet – emelte ki Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, győri országgyűlési képviselő. A választókörzetébe tartozó Szauter út és a 82-es főút körforgalmának bővítése, valamint az Ifjúság körút felújításának második üteme ráadásul nem csupán a helyiket érinti. Hiszen mindenki, aki Győrbe érkezik, könnyebben, gyorsabban és ami talán a legfontosabb: biztonságosabban közlekedhet.


A Bécsi kapu tér rendezése több szempontból is indokolt Fotó: Marcali Gábor

A Bécsi kapu tér rendezése több szempontból is indokolt
Fotó: Marcali Gábor

– A Bécsi kapu tér felújítására már régóta várok, örülök, hogy most végre sikerül ezt is rendezni – mondta el érdeklődésünkre Balogh Andrásné. – Sokszor járok a Karmelita templomba szentmisére, biztos más érzés lesz itt elsétálni, ha nem a romos saroképületet és a foltos aszfaltot látom. Talán ez a tér is élettel teli lesz hamarosan. Hallom, hogy nem saját tőkéből kell megoldania a városnak, hanem kapott támogatást az államtól. Nem is baj, jut máshova is, mindig van mit csinálni – zárta az idős asszony.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.