EUR: 329,60 Ft
CHF: 301,26 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Soros-pénzből szervezik a Tanítanék-tüntetést

Videóban buzdítja a holnapi tüntetésen való részvételre az embereket a Tanítanék Mozgalom.

Bár a Tanítanék Mozgalom egyik arca a tüntetés indokaként azt említi, hogy lejárt az oktatási követeléseik teljesítésére megszabott határidő, a videóban az oktatásról ezen kívül egyáltalán nem beszélnek. Ehelyett a civilek elleni állítólagos támadásokról van szó – írja az Origo.


A felvételen Móra Veronika, az Ökotárs alapítvány vezetője is megszólal, a harmadik kampányarc pedig az a Szentesi Kálmán, aki azzal vált ismertté, hogy megpróbálta visszaigényelni a NAV-tól az – egyébként minimálbér után befizetett – adóját, arra hivatkozva, hogy nem arra költi az állam, amire ő szeretné.

Miközben a mozgalom szlogenje, hogy “mivel mögöttünk nem áll senki, csak a tábla, ezért támogasd a megmozdulás megvalósítását”, addiga most közzé tett listából kiderül, a szerdai tüntetéshez csatlakozó szervezetek közt  több olyan is akad, amelyről novemberben, a Magyar Idők cikkéből derült ki, hogy Soros György Open Society Foundationje támogatja, miután Soros alapítványa váratlanul nyilvánosságra hozta a támogatott szervezetek – korábbiakban gondoltnál bővebb – listáját – olvasható az Origon.


Sulyok Blanka, a Tanítanék képviselője az ATV Start című műsorában határozottan tagadta, hogy bármilyen külföldi támogatást kapnának, majd azt is hozzátette, hogy mivel a Tanítanék nem bejegyzett egyesület, ezért az 1 százalékokra sem jogosult. Ezek után váratlan meglepetés, hogy a támogatásokat az Alapítvány a Tanszabadságért számlájára várják. Az Alapítvány a Tanszabadságért 2013 és 2015 közötti pénzügyi beszámolóiból azonban kiderül, hogy támogatásának nagy része az Open Society Foundationtől, Soros György alapítványától származik.

A videó több érdekességéről itt olvashat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek