EUR: 330,77 Ft
CHF: 301,77 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Ózd

Szakmai tapasztalat, vállalati környezetben

Hajrájához közeledik a szervezőmunka a felsőfokú képzés iránt érdeklődők számára. A Miskolci Egyetem nagy hangsúlyt fektet az Ózdon induló kihelyezett nappali tagozatos képzésre.

A Miskolci Egyetem 2017 szeptemberétől Ózdon a Műszaki Anyagtudományi Kar anyagmérnöki alapképzését, valamint a Bölcsészettudományi Kar szociális munka alapképzését indítja el nappali tagozaton. Ezzel a hallgatók számára lehetőség nyílik helyben, államilag finanszírozott formában tanulni és ösztöndíjakra kapnak esélyt. Anyagmérnöki szakon duális formában is tanulhatnak, ahol vállalati környezetben szerezhetnek szakmai tapasztalatot, megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és az ösztöndíj mellett fizetést kapnak. Ózdon a metallurgia-képlékenyalakítás az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-nél, a polimer- és vegyipari-technológiai specializáció pedig a General Electricnél zajlik.


A Miskolci Egyetem házhoz jön

Az ózdi kihelyezett képzésen a hallgatók minőségi és alkalmazható tudás birtokába jutnak. Az egyetem kiváló oktatói gárdája tanítja őket, a város és az egyetem pedig könyvtári hozzáférést, ingyenes digitális tananyagokat, sportolási lehetőséget és kollégiumi elhelyezést biztosít. A hallgatók valódi hagyományokkal, aktív diákélettel rendelkező közösség részesévé válhatnak, az alapismereteken túl tanulásmódszertani segítséget is kapnak, de kulturális, tudományos, művészeti rendezvények kialakításában is részt vehetnek. Az ózdi és környékbeli hallgatók egyetemi alapképzésük alatt mentesülnek a kollégiumi és utazási költségek alól. „A Miskolci Egyetem házhoz jön”, ugyanakkor a miskolcival teljesen egyenértékű tudást, diplomát ad, mindkét szakon megbízható elhelyezkedési lehetőségekkel.


Fotó: Lokál Képalá: Az egyetemi karok vezetői minden kérdésre részletes választ adtak

Fotó: Lokál
Képalá: Az egyetemi karok vezetői minden kérdésre részletes választ adtak

Az anyagmérnökök a használati tárgyainkban és high-tech eszközeinkben egyaránt megtalálható anyagok szerkezetével, tulajdonságaival, felhasználhatóságával foglalkoznak, az anyagokat vizsgálják, minősítik, valamint a napjaink high-tech ipari fejlődésének megfelelő, innovatív technológiákat fejlesztenek, üzemeltetnek. A végzett hallgatók sikeres hazai és nemzetközi kis-, közép- és nagyvállalatoknál helyezkedhetnek el.

Minőségi és alkalmazható tudás

A szociális munka a társadalomból lemorzsolódott emberekkel való törődésre épül. A szociális munkások segítenek a rászorultaknak jövedelemhez, lakhatáshoz, táplálékhoz, használati tárgyakhoz, gondoskodáshoz és működőképes emberi kapcsolatokhoz jutni. Olyan szakemberek kellenek, akik felkészültek az emberi jogokon és a társadalmi igazságosság elvein alapuló, a társadalmi integrációt erősítő szakmai munka végzésére, emellett képesek az ember és társadalmi környezete közötti harmónia kialakítására és megőrzésére, a feszültségeket hordozó viszonyok, szociális problémák megelőzésére, szakszerű kezelésére.

A jelentkezési határidő 2017. február 15.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.