EUR: 330,82 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Érd

Számítanak az olvasók véleményére

Számos újdonsággal várja a látogatókat januártól a Csuka Zoltán Városi Könyvtár; hogy pontosan melyek ezek az újdonságok, arról Nida Judit igazgatóhelyettes tájékoztatta a Lokál Extra olvasóit.

Nida Judit: Rendszeresen véleményt, ötleteket kérünk munkánkhoz az olvasóktól

Nida Judit: Rendszeresen véleményt, ötleteket kérünk munkánkhoz az olvasóktól

A könyvtár honlapján, a www.csukalib.hu-n átalakult az újdonságok rovat. Ezután minden olyan kötet adatai szerepelnek a listán, amelyek az adott utolsó hónapban érkeztek a könyvtárba. Az egyes kötetek példányadatai – lelőhely, elérhetőség, például hogy melyik fiókkönyvtárban van – egyetlen kattintással elérhetők a listáról. Természetesen a korábban beszerzett könyvekről is megtudható mindez a katalógusból, de így most mindenki „egy csokorban” nézheti meg, hogy milyen újdonságok érkeztek a legutóbbi időben.


Az igazgatóhelyettestől azt is megkérdeztük, hogy az ilyen és hasonló változások bevezetésekor vagy inkább még a bevezetés előtt megkérdezik-e az olvasók véleményét: ők mit szeretnének, mit várnak a könyvtártól? Egyebek közt elmondta: természetesen szeretnék a könyvtár működését úgy alakítani, hogy az olvasók igényeinek minél jobban megfeleljen. Ennek érdekében a honlapjukon és a könyvtárban nyomtatott formában is havonta megjelentetnek egy-egy mini kérdőívet Számítunk a véleményére címmel. Ezeken mindenki véleményt mondhat, ötleteket adhat a munkához.

Ugyancsak az újdonságok közé tartozik, hogy a magyar nyelvű, elsősorban szépirodalmi jellegű könyvek kínálatán túl más műfajok felé is bővítik az állományt. Beszereztek például jelentős mennyiségű új, idegen nyelvek megtanulását segítő kiadványt, amelyek között a nyelvtani gyakorló feladatok mellett szép számmal találhatók bestsellerek, klasszikusok, krimik, romantikus művek is. Elsősorban angol, német, olasz, francia és spanyol nyelvű kötetek találhatók a megújult polcokon. Az idegen nyelvű állományrész frissítése a terveik szerint az első negyedév végére fejeződik be.


Nida Judittól azt is megtudtuk, hogy A természet hangjai című kiállítás díjnyertes alkotásai a könyvtár kiállítófalán várhatóan őszig megtekinthetők, akkor írják ki ugyanis a következő rajzpályázatot.

Egyébként a könyvtár munkatársai – ugyancsak januártól – tematikus válogatást állítottak össze a téli sportok kedvelőinek. Ezekből a kötetekből akár kedvet is kaphatnak az olvasók egy-egy sportág kipróbálásához, de érdekességeket is megtudhatnak az adott sportág legjobbjairól vagy magáról a sportág történetéről.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.