EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Szekszárd

Szekszárdra kerültek a sanyarú sorsú ebek

Hat, rendkívül rossz állapotban lévő kutya életét mentették meg Sárszentlőrincen a Szekszárdi Kutyamenhely aktivistái és a paksi rendőrök.

Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke a múlt hét elején értesült arról, hogy Sárszentlőrincen kutyák vannak életveszélyben embertelen tartási körülmények miatt. A paksi rendőrök intézkedtek az ügyben, és amikor Szilviáékkal együtt meglátták a kutyákat, rögtön egyetértettek abban, hogy ez állatkínzás. A hat kutya 20-30 centis láncon volt, a legtöbbnek nem volt se háza, se vize, se egy hely, ahova elbújhatott volna a rettentő hideg elől. Leszedték őket a láncról őket, kiderült, egyikben sem volt mikrochip, nem kapták meg a védőoltásokat, ki voltak száradva. Két kutya nagyon rossz állapotban volt, ők infúziót, antibiotikumot, immunerősítőt kaptak dr. Király László állatorvos jóvoltából, aki hajnali fél ötkor felvette a telefont és fogadta rendelőjében az ebeket.


A menhely vezetője kiemelte, hogy egyik kutya sem volt agresszív, nem akartak támadni, nyugodtan tűrték az állatorvosi beavatkozásokat is. Mint mondta, reméli, hogy két-három hónap múlva új gazdát találnak nekik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.