EUR: 326,02 Ft
CHF: 280,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szekszárd

Szekszárdra kerültek a sanyarú sorsú ebek

Hat, rendkívül rossz állapotban lévő kutya életét mentették meg Sárszentlőrincen a Szekszárdi Kutyamenhely aktivistái és a paksi rendőrök.

Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke a múlt hét elején értesült arról, hogy Sárszentlőrincen kutyák vannak életveszélyben embertelen tartási körülmények miatt. A paksi rendőrök intézkedtek az ügyben, és amikor Szilviáékkal együtt meglátták a kutyákat, rögtön egyetértettek abban, hogy ez állatkínzás. A hat kutya 20-30 centis láncon volt, a legtöbbnek nem volt se háza, se vize, se egy hely, ahova elbújhatott volna a rettentő hideg elől. Leszedték őket a láncról őket, kiderült, egyikben sem volt mikrochip, nem kapták meg a védőoltásokat, ki voltak száradva. Két kutya nagyon rossz állapotban volt, ők infúziót, antibiotikumot, immunerősítőt kaptak dr. Király László állatorvos jóvoltából, aki hajnali fél ötkor felvette a telefont és fogadta rendelőjében az ebeket.


A menhely vezetője kiemelte, hogy egyik kutya sem volt agresszív, nem akartak támadni, nyugodtan tűrték az állatorvosi beavatkozásokat is. Mint mondta, reméli, hogy két-három hónap múlva új gazdát találnak nekik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.