EUR: 303,21 Ft
CHF: 267,13 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Szemetesvödrökbe rejtett pokolgépek robbantak két autóbuszon

Kis erejű robbanás történt két autóbuszon Dél-Kínában, a Kuangtung tartományban található Fosan városában. Kínai hírforrások szerint robbanószerkezetek léptek működésbe, az incidensnek az első hírek szerint hat sebesültje van.

A szemtanúk beszámolója szerint az első robbanás helyi idő szerint délután háromkor történt. A detonáció erejétől kitört a busz üvege, ennek következtében négy utas megsebesült. A második buszt helyi idő szerint délután negyed ötkor rázta meg a robbanás, ott két ember sebesült meg.

Mind a hat sebesültet kórházba szállították.

Az előzetes vizsgálatok eredményei szerint a robbanásokat a buszokon található szemetesvödrökben elrejtett robbanószerkezetekkel idézték elő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.