EUR: 328,76 Ft
CHF: 299,31 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Hódmezővásárhely

Szépírásukért díjazták a diákokat

Megtudhattuk, kik írnak a legszebben Hódmezővásárhely általános iskoláinak alsó tagozatosai közül. Átadták ugyanis az Aranytoll Szépírási Verseny díjait a Klauzál Gábor Általános Iskolában.

Az intézmény már negyedik éve rendezi meg szépírási versenyét, melyen a város általános iskolásainak 2., 3. és 4. osztályos diákjai vesznek részt. Hét általános iskolából 66 gyermek mérette meg tudását még decemberben, az eredményeket pedig most hirdették ki. „Az elektronikus világban, amikor már sokkal kevesebbet írnak az emberek kézzel, alapvető, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell szabályosan és szépen írni” – ez a gondolat hozta létre a versenyt, tudtuk meg Bucsi Ferencné igazgatóhelyettestől.


HO_aranytoll szépírás verseny klauzál2

Ők írnak a legszebben Vásárhelyen

A zsűri az iskola pedagógusaiból tevődik össze, ám a mustránál a nyugdíjas tanítókat is visszahívják, és közösen döntenek. Ilyenkor speciális szempontrendszer szerint értékelik az írásokat. Ezek között szerepel a szabályos betűkapcsolás, a munka külalakja, mérete, nézik természetesen a helyesírást is, illetve az írás mennyiségét.

HO_aranytoll szépírás verseny klauzál3

A 2. osztályosok közül Láda Kincső, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulója, a 3. osztályosoknál Sinka Zoé, a Szent István Általános Iskola diákja, míg a negyedik osztályos korcsoportban Herczeg Boglárka, a Németh László Városi Gimnázium és Általános Iskola diákja érte el a legjobb helyezést. Bogit tanárnője, Pintérné Elekes Edit készítette fel. Több, szépírással és helyesírással kapcsolatos versenyen részt vett már, nagyon szereti ezeket a típusú megmérettetéseket és most is mosolyogva fogadta győzelmét. „Nagyon örülök, szinte elmondhatatlan. Jólesik, ha helyezett lettél, főleg ha első” – mondta lelkesen a szépíró lány, aki a végén büszkén nyugtázta, úgy tűnik, eleget gyakoroltak a versenyre, hiszen látható az eredménye.


HO_aranytoll szépírás verseny klauzál boglárka

Herczeg Boglárka a 4. osztályosok mezőnyében diadalmaskodott

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.