2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület

Szerencsére csak fél napig kellett fagyoskodni

Egy távfűtő fővezeték megrepedése miatt kellemetlenséggel kezdődött az új év 7884 budapesti lakásban és több középületben az I., a II. és a XI. kerületben. Az amúgy is szokatlan, csontig hatoló kinti hidegben fél napig otthon is fűtés és meleg víz nélkül vacogtak az itt élők.

Egy II. kerületi, Lövőház utcai irodaházban a recepciós fázósan húzta össze magán a kabátot.


Fáznak az emberek a FŐTÁV-FŐGÁZ csőcsere programja végett több kerületben és utcában. Gáz,hőmérséklet,hideg,meleg,hello. 2017.01.04 Fotó- Csudai Sándor-1

Cicer István kabátban vacogott a munkahelyén

– Kaptunk elektromos radiátorokat, de a baj nem jár egyedül, ugyanis a fotocellás ajtó sem csukódik be, így majd’ megfagyunk – mondta kollégánknak vacogva Cicer István. A XI. kerületi Karinthy Frigyes út egyik társasháza is áldozatául esett a meghibásodásnak. Az egyik felső emeleten csengetésünkre egy idős férfi nyitott ajtót.

– Nyugdíjasként egész nap itthon vagyok, így már az ébredés után éreztem, hogy lehűlt a lakás, ezért reggel hét óta megy ez a villanyfűtőtest a konyhában. Jól megdobja majd a számlát, de nem tudok mit csinálni – panaszolta Kende László.


Fáznak az emberek a FŐTÁV-FŐGÁZ csőcsere programja végett több kerületben és utcában. Gáz,hőmérséklet,hideg,meleg,hello. 2017.01.04 Fotó- Csudai Sándor-19

Kende László villannyal fűtött a konyhában

A ház egyik alsóbb emeletén egy kisgyerekes anyuka él, aki szintén nem örült a fagyoskodásnak.

Fáznak az emberek a FŐTÁV-FŐGÁZ csőcsere programja végett több kerületben és utcában. Gáz,hőmérséklet,hideg,meleg,hello. 2017.01.04 Fotó- Csudai Sándor-27

Lészay Tünde gyerekeit is jól felöltöztette

– Éppen orvoshoz készültünk, mert beteg lett a hétéves Áron fiam és a hároméves Eszter lányom. 24,5 fok van nálunk normál esetben, ez most jóval kevesebb – számolt be Lészay Tünde. A Lokál megkereste a Főtávot is, hogy megtudjuk, pontosan mi okozta a hibát. Herpai Attila, a Főtáv kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy 60 centiméter átmérőjű fővezeték repedt meg, amiben nagy nyomású, 100 fok feletti gőz megy, de a munkálatokat sikerült fél nap alatt elvégezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.