EUR: 330,72 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Szijjártó Péter: olyan évünk lesz, ami előtte soha

Nagyon aktív év lesz az idei a külpolitika területén, és nem hasonlítható a korábbiakhoz – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Elmondta: nagyon aktív év lesz az idei a külpolitika területén, hiszen az Egyesült Államok sokkal patriótább gazdaságpolitikát és sokkal pragmatikusabb külpolitikát fog folytatni.


Ráadásul az eddig kibékíthetetlennek és egyre mélyebbnek látszó orosz-amerikai ellentétben is úgy tűnik, hogy változás lesz, és együttműködés indulhat el a két ország között.

Eközben a britek unióból való kilépése miatt Európa tovább gyengül, és az energiáit olyan kérdések emésztik fel, amelyek helyett inkább a jövő kérdéseivel kellene foglalkoznia.

Kína pedig az idén is folytatni fogja gazdasági expanzióját – tette hozzá.

“Ez így, összességében azt jelenti, hogy egy olyan évünk lesz 2017-ben, mint ami korábban soha” – hangsúlyozta.

A külügyi tárcavezető szerint a magyar külpolitikát úgy kell alakítani, hogy ebből a helyzetből a legtöbbet lehessen kihozni. Éppen ezért 2017-ben is a magyar érdekek határozzák meg a külpolitikai lépéseket – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sokkoló vallomás a győri diáktól! Ezért szúrta le a tanárnőt

    Sokkoló vallomás a győri diáktól! Ezért szúrta le a tanárnőt

    Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

  • Videón hencegett a gyorshajtásával

    Videón hencegett a gyorshajtásával

    Nem bírta magában tartani “sikerét” a mások életét is kockáztató sofőr, ezért a legnagyobb videómegosztóra is feltöltötte azt az egyperces felvételt, amin rögzítette, hogy autójával 291 kilométer/órás sebességgel száguld Debrecen környékén.