2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Szijjártó: szorosabb kapcsolatokra törekszünk Moszkvával és az Egyesült Államokkal

Magyarország szorosabb kapcsolatokat szeretne Oroszországgal, és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok kifejezett javulását várja Donald Trump elnöksége alatt, akinek osztja a NATO terrorellenes stratégiájával kapcsolatos bírálatát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reuters brit hírügynökségnek pénteken adott interjúban.

A politikus néhány nappal azelőtt nyilatkozott a hírügynökségnek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapestre látogat, hogy az energetikai kapcsolatok szorosabbra fűzéséről tárgyaljon. Szijjártó Péter azt is kijelentette, hogy az Európai Unió által Oroszoroszág ellen elrendelt szankciók nem voltak hatékonyak, és el kellene vetni őket.


Az angol nyelven adott interjúban Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy a szankciók ártottak a szélesebb európai gazdaságnak is, és nem érték el a politikai céljukat: nem győzték meg Oroszországot arról, hogy tartsa tiszteletben a kelet-ukrajnai harcok lezárását célzó négyoldalú minszki megállapodást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.