EUR: 329,47 Ft
CHF: 300,73 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Sport

Szilágyi Áron: Álom lenne a budapesti olimpia

Gazdag ajándékkal lepték meg a 27. születésnapját január 14-én ünneplő Szilágyi Áront. Szívének talán az Év Sportolója kitüntető cím volt a legkedvesebb, de az egyik támogatójától tartós használatra kapott Mercedes GLE típusú terepjáró autónak is nagyon örült.

A kétszeres olimpiai bajnok vívó nem szokta padlóig nyomni a gázt, a száguldás helyett a biztonság a legfontosabb számára. Olyannyira, hogy a világ minden kincséért sem ülne motorra.


– A sérülésnek még a kockázatát is elkerülöm – mondta Áron. – Ezért például hiába imádom a focit, nem nagyon játszok. Inkább a teniszt és a fallabdázást választom.

Mindenesetre mostanában elég különös érzés keríti hatalmába, amikor vezet. Szerte a fővárosban óriásplakátok tucatjairól néz le a képmása. A kardozó a 2024-es olimpiai pályázat egyik arca, és szívesen népszerűsíti a budapesti pályázatot.

– Kicsit furcsa így szembetalálkozni önmagammal, de nemes cél érdekében „kerültem utcára”. Igaz, mielőtt elvállaltam a felkérést, azért tájékozódtam, elvégre több mint 700 milliárd forintos költségről van szó. Szerintem megéri a ráfordítást. Az egyik álmom valóra válna a budapesti olimpiával, hiszen 2024-ben még javában vívnék, s nyilván nincs szebb, mint hazai pályán megszerezni a győzelmet.

Kapcsolódó Cikkek