EUR: 328,93 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Sopron

Színház a tanteremben

A 35 kiló remény című előadással folytatódott idén a soproni teátrum színházi nevelési programja. Anna Gavalda regényének motívumaiból Németh Ervin dramaturg, drámatanár készített adaptációt. A produkciót eddig huszonegy oktatási intézményben negyvenötször játszották el, ezerháromszázhetvenegy diák előtt. Januártól újra útra kelt a csapat.


A megelőző négy évadban a Dúvadnevelde, a Semmi, a Luke és Jon és a Bocsáss meg, Madárijesztő! című darabok voltak láthatók, illetve ezekhez az előadásokhoz kapcsolódtak a színházi szövegértési és a darab problematikáját a drámamunka eszköztárával feldolgozó foglalkozások. Ebben az évadban Németh Ervin és csapata a 35 kiló remény című produkcióval járja az oktatási intézményeket.
Így a színház házhoz megy, és ennek keretében tanítási időben, az iskola nevelési-oktatási programját szervesen kiegészítve vonja be a diákokat a színház világába, teszi a színházat a tanulási folyamat részévé, a világ és önmagunk megértésének terepévé. A kezdeményezés azokat a diákokat szólítja meg, akik számára a legkevesebb színházi előadás születik: a 11–15 éves korosztályt. Ők azok, akik a kamaszkorba lépvén először kérdezik meg önmaguktól, kik is vagyunk, és hol a helyünk a világban.


A 35 kiló remény következő előadásai:
január 27., péntek: Pápa (Türr Gimn.)
március 17., péntek: Sopron (Deák Téri Ált. Isk. nevelőtestületének továbbképzési napja)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.