2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb Érd

Szükség esetén a szomszédos épületeket is megnyitják

Számos intézkedés történt a rendkívül hideg időjárás miatt a városban. A hajléktalanszálló munkatársainak kiadott vezetői utasításnak megfelelően mindenkit be kell fogadni és az állapotának megfelelően el kell szállásolni. Amennyiben nagyobb az igény, mint ahány férőhely van, a szomszédos épületet is meg kell nyitni, és ennek megfelelően további munkatársakat fognak behívni.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai már felkeresték azokat a rászorulókat, akik egyedülállók, betegek, és felmérték a szükségleteiket. Ezt követően listát állítottak össze azokról a címekről, ahová élelmiszert, tüzelőanyagot, gyógyszert szükséges kivinni. Felmérték a raktárkészletet is – szerencsére a hétvégén nagyon sok adomány érkezett: ágynemű, téli ruhák, takarók. Ezeket folyamatosan kiszállítják. Érkeztek pénzadományok is, ebből élelmiszert vásárolnak, illetve meleg élelem előállításáról tárgyalnak két étteremmel.


Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ egységvezetője: 22-én is várjuk a rászorulókat Fotók: B. N.

Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ egységvezetője: 22-én is várjuk a rászorulókat
Fotók: B. N.

Múlt vasárnap – mint a Lokál Extra is beszámolt róla – meleg ételt osztottak az Emma utcai telephelyen, majd délután 150 adagot kiszállítottak olyan családoknak, akiknek gondot okozott volna a telephely felkeresése, és egyúttal azt is felmérték, mire van még szükség. Ha éppen nem osztanak ételt, akkor tüzelőanyagot szereznek be és visznek ki rászorulóknak, és emellett szívesen fogadnak kályhafelajánlásokat is.

Az utcai szolgálat gyakorlatilag egész nap járja a várost, ellenőrzi az ismert helyeket, és a felkutatás után megteszi a szükséges intézkedéseket.
Récsei Krisztina intézményvezető külön hangsúlyozta a Lokál Extra munkatársának: nagyon fontos, hogy a média segítsen, hogy minderről tájékozódjon a lakosság; segítsenek, figyeljék a szomszédjukban lévő segítségre szorulókat, és jelezzék, ha valami rendkívülit tapasztalnak. A krízisügyelet napi 24 órában működik, folyamatosan fogadják a hívásokat, segítségkéréseket, bejelentéseket, és intézkednek.
A hét minden napján 0–24 óráig hívható telefonszámok:


Szociális Gondozó Központ:

Intézményvezető: 20/231-6273

Utcai szociális munkás: 20/376-5363

Kríziskoordinátorok: 20/576-9021, 20/949-5477

Gyermekjóléti Szolgálat: 20/231-8561

Mentők: 30/466-0074

Polgárőrség: 30/621-2596

Hajléktalanszálló: 20/336-8773

Érdi Vöröskereszt: 70/933-8306

Kapcsolódó Cikkek