2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Egyéb XIII.kerület

Szuperbölcsi a Vizafogón

Átadták a Vizafogó lakótelepi teljes körűen felújított „Ugri-bugri” bölcsődét. A beruházás során a bölcsődeépület belső és külső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése, az udvar teljes felújítása is megtörtént.

A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet 140-re növelték. Lapunk az önkormányzattól megtudta, a felújítás azért vált szükségessé, mert az épület folyosóján repedések jelentek meg, a gépészeti vezetékek elöregedtek. A kamerás felülvizsgált megállapította, hogy a talajba fektetett vezetékek nagymértékben korrodáltak, szivacsos szerkezetűek és áteresztik a vizet.


Ugri bugri bölcsöde megnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekek már birtokba is vették az új bölcsit (Fotó: Máté Krisztián)

A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítették, a helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérültvécét, amelyet a szülők is használhatnak. Minden padló- és falburkolatot kicseréltek, a foglalkoztatókban tapéta és mosható, fertőtleníthető festés készült. A gyermekmosdókban az eddigi 2 WC és kézmosó helyett 3-3 lett beépítve.

A bejáratokat rámpákkal és az ajtók cseréjével akadálymentesítették. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat, a homlokzat új szigetelést kapott. A játszóudvar tereprendezése mellett megoldódott a csapadékvíz elvezetése, a homokozók teljes felújítása és árnyékolása, a játszószerek cseréje, pótlása, a meglévő zuhanyzók átalakítása kerti tocsogóvá. Újrafüvesítették és sövényekkel telepítették a területet, kiépült az automata öntözőhálózat. A kivágott csörgőfa helyett két új amerikai ámbrafát ültettek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a három és fél hónap alatt elvégzett rekonstrukció költsége 420 millió forint volt.


Kapcsolódó Cikkek