EUR: 326,02 Ft
CHF: 280,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIII.kerület

Szuperbölcsi a Vizafogón

Átadták a Vizafogó lakótelepi teljes körűen felújított „Ugri-bugri” bölcsődét. A beruházás során a bölcsődeépület belső és külső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése, az udvar teljes felújítása is megtörtént.

A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet 140-re növelték. Lapunk az önkormányzattól megtudta, a felújítás azért vált szükségessé, mert az épület folyosóján repedések jelentek meg, a gépészeti vezetékek elöregedtek. A kamerás felülvizsgált megállapította, hogy a talajba fektetett vezetékek nagymértékben korrodáltak, szivacsos szerkezetűek és áteresztik a vizet.


Ugri bugri bölcsöde megnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekek már birtokba is vették az új bölcsit (Fotó: Máté Krisztián)

A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítették, a helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérültvécét, amelyet a szülők is használhatnak. Minden padló- és falburkolatot kicseréltek, a foglalkoztatókban tapéta és mosható, fertőtleníthető festés készült. A gyermekmosdókban az eddigi 2 WC és kézmosó helyett 3-3 lett beépítve.

A bejáratokat rámpákkal és az ajtók cseréjével akadálymentesítették. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat, a homlokzat új szigetelést kapott. A játszóudvar tereprendezése mellett megoldódott a csapadékvíz elvezetése, a homokozók teljes felújítása és árnyékolása, a játszószerek cseréje, pótlása, a meglévő zuhanyzók átalakítása kerti tocsogóvá. Újrafüvesítették és sövényekkel telepítették a területet, kiépült az automata öntözőhálózat. A kivágott csörgőfa helyett két új amerikai ámbrafát ültettek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a három és fél hónap alatt elvégzett rekonstrukció költsége 420 millió forint volt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.