2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Sopron

Tarolt a Diótörő

A Diótörő című táncjáték harminckét soproni előadását decemberben és januárban összesen tizenkétezer néző látta a Petőfi Színházban.


Hatalmas várakozás előzte meg Csajkovszkij klasszikus művének decemberi bemutatóját Sopronban. A színház történetében ebben a műfajban ilyen „méretű és kiállítású” előadás még nem került színpadra. A produkcióhoz Szélyes Andrea munkájának köszönhetően százhetven jelmez készült, huszonnégy tagú zenekar játszott élőben, az orosz származású Olga Borisova Pračikova és az ukrán Vasyl Sevastyanov személyében pedig magas szakmai tudású vendégművészek érkeztek. Mindezek mellett soproni és környékbeli gyerekek is táncolnak az előadásban, amelyben két prózai színész is szerepel.


Tizenkétezren látták a Diótörőt Fotó: Torma Sándor

Tizenkétezren látták a Diótörőt
Fotó: Torma Sándor

A teátrum minden korosztály számára igazi családi színházi élményként kínálta a produkciót, ezért felnőtt-, gyermek- és ifjúsági bérlettel is meg lehetett tekinteni a Diótörőt a leghűségesebb városban. Sőt olyan elismerés érte a népes csapatot, hogy a Savaria Szimfonikus Zenekar meghívására Szombathelyen, az Agora Művelődési és Sportházban is felléphettek a táncjátékkal, fantasztikus hangulatban, mintegy nyolcszáz néző előtt.
A Diótörő rendező-koreográfusa William Fomin, a zenei vezető és karmester pedig Oberfrank Péter, aki Dárdai Árpád hangszerelését használta, és ennek köszönhetően minden hang megszólalt az előadásban, amelyet Csajkovszkij eredetileg papírra vetett.

A Diótörő stábja nagyon örült annak, hogy ilyen jelentős szériában játszhatták a művet, és ennyi soproni és környékbeli embernek tudtak örömet szerezni az előadással.
A Sopron Balett tagjai nem sokáig pihenhetnek, hiszen rövidesen mesterkurzust tart számukra Alekszej Batrakov, a Saransk City Ballet igazgatója.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek