EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Hódmezővásárhely

Télen is gyönyörű Mártély

A Holt-Tisza az év minden szakában gyönyörű látványt nyújt. Tavasszal az ébredő természet, nyáron a hibátlan napsütés, ősszel pedig az ezernyi színben játszó falevelek teszik azzá.

Télen pedig a hó, amely Mártélyra is megérkezett. A töltésoldal így kiválóan alkalmas a csúszkák bevetésére, hiszen ott lehet, a jégen nem.


HO_mártély hattyúk3

Érdemes kilátogatni Mártélyra: több száz kacsa és rengeteg hattyú várja a találkozást.

A mostani szépséget azonban nem is ez, hanem a Mártélyt elfoglaló hattyúk adják. A bütykös jószágok a part mellett vertek tanyát, kacsák közt lubickolva, kinézetükkel elbájolva a holtághoz érkezőket. Az állatok a vízről nyújtogatják a nyakukat, hogy a partról érkező finomságokat levadásszák.

HO_mártély hattyúk6

Talán még nem késő kilátogatni a hóba öltözött holtághoz. Ha megy, egy kis eleséget persze vigyen, hiszen a madarak elvárják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.