2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szolnok

Téli álomban a poroszlói tokhalak

Január végéig elcsendesül a poroszlói Tisza-tavi ökocentrum. A komplexum helyreállítási és karbantartási munkái miatt nem fogadják a látogatókat. Kiss János, a létesítmény igazgatója a Lokál Extrának elárulta, hogy a tavaly érkezett és büszkeségre okot adó több mint 200 ezer látogató jelenléte nem múlt el nyomtalanul.

A „téli álom” csak az állatok, köztük az óriás tokhalak és a többi élőlény számára jelent pihenést. A dolgozók viszont nem tétlenkednek. Állagmegóvási munkák következnek, a falak új festést kapnak. Ebben a szűk egy hónapban felkészülnek az új szezonra. Ezek között szerepel a látogatószám további növelése. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az ökocentrum makulátlan állapotban várja a vendégeket.


Az év hala, a harcsa is látható lesz (Fotó: MTI/Komka Péter)

Az év hala, a harcsa is látható lesz (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A létesítmény újdonságokkal is készül. Az iskoláscsoportok számára a szakemberek komplett, egy- vagy akár többnapos osztálykirándulás-variációkat állítottak össze, amelyek között minden osztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.