EUR: 330,81 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Hódmezővásárhely

Telt házas koncerttel indult az év

Strauss-művek nélkül nincs újévi hangverseny, ezzel indult az idei is: keringő, polka és operettrészlet is elhangzott. Majd a könnyűzenére tértek át Gershwin-művek segítségével, melyek átvezetésként szolgáltak, hogy a koncertet egy igazán kiváló könnyűzenei egyveleggel tudják folytatni, melyben Beatles-művek szerepeltek. 

Almási Attila jelenleg Budapesten élő, ám hódmezővásárhelyi születésű harsonás Vágó János karmester kérésére meghangszerelt egy könnyűzenei dalt a fúvószenekar számára, melyet szintén előadtak ezen az estén.


HO_újévköszöntő koncert fúvos zenekar teltház

Idén közel 800-an gyűltek össze a Fekete Sasban az új év első napján, hogy a városi fúvószenekar esztendőindító daláradatát meghallgassák

Érdekessége volt a rendezvénynek, hogy Atyimó Ferenc tubás előadott egy szólóprodukciót. A Monti csárdást hallhatta tőle a Fekete Sas közönsége, melyet élőben, ezzel a hangszerrel, ilyen formában ritkán lehet hallani.

HO_újévköszöntő koncert fúvos zenekar teltház3

Atyimó Ferenc, a zenekar egyik tagja jelenleg a Salzburgi Mozarteum egyetem hallgatója

Kónya Krisztina Bessenyei-díjas énekművész több dalban is közreműködött az újév-köszöntő hangversenyen. Az est végén Zoltán Péter Bessenyei-díjas klarinétművész segítségével dél-amerikai egyveleggel zárták az újévi koncertet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.