EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Extra

Tenerifén gyógyít hüllőket Miklós – Fotók!

Krokodilokat simogat, kígyókat csókol, kalandtúrákat szervez, volt már ipari búvár, jelenleg pedig vadállatbefogó – a 38 éves Gönczi Miklós, akit csak Nicóként ismernek, bejárta a fél világot. A Lokálnak arról mesélt, hogy szeretné mindenkinek megmutatni a vadállatok igazi, csodálatos arcát.

– Nem vagyok biológus, sőt szakirányú végzettségem sincs, csak egyszerűen imádom az állatokat, főleg a krokodilokat és a kígyókat – kezdte elmesélni a Lokálnak Nico, aki gyerekkora óta arra vágyott, hogy vadállatok közelében lehessen.


– Mindent megtanultam róluk, majd bejártam miattuk a fél világot. Szerencsére sok helyen alkalmaztak és bíztak bennem. Jelenleg Tenerifén lakom, ahol vadállatbefogással és hüllőrehabilitációval foglalkozom. Ez azt jelenti, hogy miután a munkatársakkal megfelelő környezetbe szállítottuk a krokodilt, kígyót vagy épp más állatot, felmérjük az állapotát és kezeljük, gyógyítjuk, ha kell. Emellett kalandtúrát szervezek, vagy különböző hüllőkkel kapcsolatos expedíciókon veszek részt. Korábban egy állatparkban foglalkoztam a krokodilokkal. Nagyon jó fej ragadozók. És talán furcsán hangzik, de igénylik és élvezik, ha az ember simogatja őket. Persze nem vagyok bolond, tudom, hogy gyilkolni is képesek, de valójában ők mindentől félnek és csak a közös hangot kell velük megtalálni. Ugyanez igaz más hüllőkre is. Még sosem martak vagy haraptak meg, és remélem, ez így is marad. Életveszélyes helyzetbe az ipari búvárkodás miatt kerültem, amikor elfogyott az oxigén, de sosem állatok miatt. Az utazás, a kaland az életem és szeretném másoknak is megmutatni, mennyire csodálatos a természet – tette hozzá Nico.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.