2019. december 06., péntek
Miklós

Sport

Ez a tizennégy éves lány teljesen leiskolázta az atlétavilágot – Videó!

A mindössze 14 éves francia Heather Arneton egészen elképesztő, 6,57 méteres eredményt ért el női távolugrásban egy fedettpályás versenyen, Eaubonne-ban.

“Még soha nem láttam hozzá hasonló tehetséget” – mondta róla edzője, Antony Yaich a Le Parisien című lapnak, hozzátéve, biztos abban, hogy tanítványa olimpiai bajnok lesz.


Arneton eredményéről mindent elmond, hogy a felnőtt mezőnyben sem számítana gyengének, s korábban mindössze két olyan távolugrónő volt Európában, aki 18 éves kora előtt ennél nagyobbat tudott ugrani fedettpályán. Az egyikük a legendás Heike Drechsler, a szám 1992-es és 2000-es olimpiai bajnoka, aki – keletnémetként – 6,58 métert ért el, a másik pedig az észt Anu Kaljurand, aki 16 évesen, még szovjet színekben teljesített 6,61 métert 1986-ban.

Szabadtéren Drechsleré a világ legjobb U18-as eredménye 6,91 méterrel, melyet 1981 augusztusában ugrott Jénában 16 évesen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna révén egy-egy arany- és ezütéremmel kezdte szereplését a magyar csapat a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

 • Aranyéven van túl a Fradi

  Aranyéven van túl a Fradi

  Nem tudom, volt-e ilyen sikeres éve a Fradinak a rendszerváltás óta – jelentette ki Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

 • Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  A Ferencváros 2-0-ra kikapott a másodosztályú Békéscsaba vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójának szerdai játéknapján, így búcsúzott a sorozattól.