2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Történelmet írt a BRSE

Sikeres év volt 2016 a BRSE számára – kezdte beszámolóját Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke.

A korábbi két év eredményeivel nagyon magasra tették a lécet, ezért a legfontosabb kérdés az volt, hogyan tudják mindezt túlszárnyalni. Ez talán sikerült is, hiszen az egyik jelentős célkitűzésük volt a Magyar Kupa megnyerése, amit sikeresen teljesítettek. A Közép-európai Liga is lényeges állomás volt, bár abban a sorozatban nem diadalmaskodott a csapat. Az alapszakaszt veretlenül zárták, végül a döntőben győzték csak le a csabai lányokat. 2016 egyértelmű sikere volt még, hogy veretlenül nyerték el a bajnoki címet, ami talán egyik magyar röplabdacsapatnak sem sikerült korábban.


Az első BL mérkőzésén szereplő BRSE csapata. Fotó: Szabó Judit

Az első BL mérkőzésén szereplő BRSE csapata. Fotó: Szabó Judit

A múlt év másik nagy eredménye volt a Röplabda Akadémia létrehozásának terve a Modern Városok Program keretében. A klubelnök szerint reális esély van rá, hogy 2017 második felében megnyitja kapuit az intézmény, ahol azután jobb körülmények között edzhet, tanulhat a sportág következő generációja.

Szintén 2016 végén történt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláján Szabó Tünde államtitkár bejelentette, ez a sportág is bekerül a látványsportágak közé, ami anyagilag nagy segítséget jelent majd az egyesületeknek, így a BRSE-nek is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.