EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Szeged

Történelmi sikert arattak a szegedi kosarasok

Magyarország kirakatcsapata, a Szolnok legyőzésével végleg bizonyította a Naturtex-SZTE-Szedeák: ott a helye a legjobbak között.

Először tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Naturtex-SZTE-Szedeák a Szolnoki Olaj KK-t: a címvédő hosszabbítás után kapitulált az elmúlt hétvégén az újszegedi sportcsarnokban. Mint azt Bonifert Domonkos, a szegediek ügyvezetője a Lokál Extrának elmondta, a Magyar Kupában egyszer már végrehajtották ezt a bravúrt, az NB I/A csoportban azonban korábban még nem tudták elcsípni a hétszeres bajnoki aranyérmes olajosokat. Egészen eddig!


10A_Szedeak_Bonifert02

– El kell ismerni, eddig botladoznak a szolnokiak az idei bajnokságban, nem bajnokcsapathoz méltó a szereplésük, így rajta is volt a kés a címvédő torkán. Ennek megfelelően elég érdekes mentalitással játszottak, ránk pedig ösztönzőleg hat, amikor ilyen csapattal mérkőzhetünk fogalmazott Bonifert Domonkos. A szegediek tettének értékét tovább növeli, hogy a gárdán végigsöpört egy vírus is, aminek következtében mintegy tíz napon keresztül nem tudtak öt az öt ellen edzeni, így például Andrija Ciric 39 fokos lázzal vállalta a játékot három nappal korábban, a Kecskemét elleni siker alkalmával. A kilátogató több mint ezer néző fantasztikus meccset láthatott, a közönség pedig hangosan meg is hálálta a Szedeák játékosainak küzdőszellemét, hangos biztatásukkal valóságos oroszlánbarlangot varázsoltak a sportcsarnokba.

Kuparemények

A történelmi diadallal tovább élnek a szegedi remények a Magyar Kupa nyolcas döntőjét illetően: ennek kapcsán Bonifert Domonkos kifejtette, komoly rangot jelentene, ha ott lehetnének a legjobb nyolc között, de nem szabad figyelmen kívül hagyniuk, megeshet, hogy ebben az esetben három nap alatt három meccset kell játszaniuk, ez pedig kihathat a későbbi bajnoki szereplésükre is. Döntés a január 1415-i fordulóban, amikor a mieink Kaposvárra látogatnak…

– A Lokál Extra Szeged hasábjain keresztül is szeretném megköszönni a szurkolók segítségét! Egy ilyen kis költségvetésű klubnak, mint a Szedeák, óriási segítség a közönség támogatása. Reméljük, lesz, aki felfigyel erre, és meglátja, hogy érdemes egy kicsit többet áldozni a csapatra, ekkor még komolyabb eredményeket lehetne elérni, így pedig még többen jönnének ki a meccseinkre, és persze még több gyerek kapna kedvet a kosárlabdához a városban. Reklám ide vagy oda, a legjobb nézőcsalogató tényező a győzelem és ha jó meccseket játszik a csapat összegzett a Szedeák ügyvezetője.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.