EUR: 331,71 Ft
CHF: 303,54 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Sport

Tovább száguld a Federer-expressz

Egyre kevesebb pénzt fizetnek Roger Federer végső győzelmére az Australian Openen. A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező féléves kihagyás után legszebb napjaira emlékeztető játékkal jutott az elődöntőbe, ahol honfitársa, Stanislas Wawrinka vár rá.

A svájci klasszis röpke másfél óra alatt 6:1, 7:5, 6:2-re elintézte a torna meglepetésemberét, az Andy Murray-t búcsúztató német Mischa Zverevet, és ezzel 13. alkalommal jutott be a melbourne-i Grand Slam-torna elődöntőjébe, és negyvenegyedszer játszhat GS-elődöntőt.


– Fél év kihagyás után már azzal is elégedett lettem volna, ha néhány kör után elbúcsúzok, szóval túlteljesítettem a tervet. Magam sem hittem volna, hogy ilyen jól megy majd a játék – nyilatkozta szerényen a svájci teniszező, aki 35 éves korát meghazudtolóan mozgott a pályán, és legjobb napjaira emlékeztetően játszott.

Zverev régies „szerva, röpte” játéka alighanem bárki más ellen remekül működött volna, ám Federer mérnöki pontossággal ütötte el a labdákat a hálóhoz berohanó játékos mellett. Az elődöntőben is otthonosan mozoghat, honfitársával, Stanislas Wawrinkával találkozik. Eddig huszonegyszer meccseltek egymással, és 18-szor Federer nyert. S ha minden jól alakul, „Fedex” revánsot vehet Rafa Nadalon a 2009-es melbourne-i döntőben elszenvedett vereségért, amikor is elsírta magát a meccs után.

Kapcsolódó Cikkek