EUR: 311,05 Ft
CHF: 269,78 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Tovább szakad a Jobbik!

Nincs megállás a párton belül ellentéteknek. Kiderült, az elmúlt időszakban több alapszervezet is megszűnt az ország keleti részében.

Távozott a Jobbikból Bakó József nyíregyházi, Rékasi László hajdúhadházi és Szabó Tibor létavértesi önkormányzati képviselő, míg Szilágyi Péter a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésben ült ki a függetlenek közé. Közben Hajdú-Bihar megyében több párt­alapszervezetet feloszlattak, más csoportok maguktól szűntek meg – írja a Magyar Idők.


De ezzel még nincs vége a Jobbikból kilépő egykori párttagoknak.

Sorra lépnek ki a pártból a hajdú-bihari jobbikosok és oszlanak fel alapszervezetek, vagy oszlatják fel őket. Nemrég Csökmőn, Létavértesen, Újfehértón, előtte Mikepércsen, Monostorpályiban, Nagyrábén, Sápon, Biharnagybajomban, az előző évben, években Konyáron, Sárándon, Hajdúbagoson, Pocsajban, Bárándon, Földesen. Tagkilépések voltak Derecskén, Berettyóújfaluban, Álmosdon – számolt be róla a Vagy.hu.

A lap úgy tudja, áállítólag Hajdúhadházon Rékasi László, Létavértesen Szabó Tibor képviselők is kiléptek a pártból. De Berettyóújfaluban is gondok vannak, információink szerint Kulcsár Gergely már oda jelentkezett be tagnak, hogy rendet tegyen a szervezetben.

Mint arról beszámoltunk január 14-én egykori jobbikosok demonstráltak Debrecenben a pártvezetés húzásai miatt. Később csatlakoztak hozzájuk a gárdisták is. Miután Silip Norbert gárdista, az Országos Elhárítás volt parancsnoka meghirdette, hogy a Jobbik évértékelőjének napján – január 28-án – nyilvánosan felvonul szimpatizánsaival és visszaveszi Vona Gábor gárdamellényét, azóta nemcsak a Kárpát Haza Őrei Mozgalom csatlakozott, hanem immár a szombaton tüntetést rendező debreceni, volt jobbikosok is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.