2017. november 14., kedd
Aliz

Belföld

Tovább szakad a Jobbik!

Nincs megállás a párton belül ellentéteknek. Kiderült, az elmúlt időszakban több alapszervezet is megszűnt az ország keleti részében.

Távozott a Jobbikból Bakó József nyíregyházi, Rékasi László hajdúhadházi és Szabó Tibor létavértesi önkormányzati képviselő, míg Szilágyi Péter a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésben ült ki a függetlenek közé. Közben Hajdú-Bihar megyében több párt­alapszervezetet feloszlattak, más csoportok maguktól szűntek meg – írja a Magyar Idők.


De ezzel még nincs vége a Jobbikból kilépő egykori párttagoknak.

Sorra lépnek ki a pártból a hajdú-bihari jobbikosok és oszlanak fel alapszervezetek, vagy oszlatják fel őket. Nemrég Csökmőn, Létavértesen, Újfehértón, előtte Mikepércsen, Monostorpályiban, Nagyrábén, Sápon, Biharnagybajomban, az előző évben, években Konyáron, Sárándon, Hajdúbagoson, Pocsajban, Bárándon, Földesen. Tagkilépések voltak Derecskén, Berettyóújfaluban, Álmosdon – számolt be róla a Vagy.hu.

A lap úgy tudja, áállítólag Hajdúhadházon Rékasi László, Létavértesen Szabó Tibor képviselők is kiléptek a pártból. De Berettyóújfaluban is gondok vannak, információink szerint Kulcsár Gergely már oda jelentkezett be tagnak, hogy rendet tegyen a szervezetben.

Mint arról beszámoltunk január 14-én egykori jobbikosok demonstráltak Debrecenben a pártvezetés húzásai miatt. Később csatlakoztak hozzájuk a gárdisták is. Miután Silip Norbert gárdista, az Országos Elhárítás volt parancsnoka meghirdette, hogy a Jobbik évértékelőjének napján – január 28-án – nyilvánosan felvonul szimpatizánsaival és visszaveszi Vona Gábor gárdamellényét, azóta nemcsak a Kárpát Haza Őrei Mozgalom csatlakozott, hanem immár a szombaton tüntetést rendező debreceni, volt jobbikosok is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elemzők szerint tovább gyorsulhat a magyar GDP növekedése

  Elemzők szerint tovább gyorsulhat a magyar GDP növekedése

  A harmadik negyedévben magasabb fokozatra kapcsolt a gazdaság, bár a tényadat picit alacsonyabb lett a 3,7 százalékos előzetes piaci konszenzusnál. Az év utolsó negyedévében a gazdasági aktivitás tovább erősödhet – így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatalnak KSH) a GDP alakulásáról kedden kiadott első becslését.

 • Orbán: Csökkentsék mindenhol az üzemanyag árát!

  Orbán: Csökkentsék mindenhol az üzemanyag árát!

  Örömhírt jelentette be közösségi oldalán Tállai András adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök, aki Facebook-oldalán számolt be arról, hogy állampolgári megkeresésre járt el Mezőkövesden és térségében a drágább benzinár miatt, ami a MOL illetékes képviselőivel való egyeztetésnek köszönhetően, olcsóbb lett.

 • Ő már a sokadik! Újabb Momentumos állt fel

  Ő már a sokadik! Újabb Momentumos állt fel

  Az Origo információi szerint távozott a posztjáról a Momentum Mozgalom szakpolitikai igazgatója. A lap úgy tudja, Egyed Janka még október közepén állt fel, de nem világos, hogy a saját akaratából mondott-e le, vagy pedig elküldték.