2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Továbbra is csak a marakodás megy a baloldalon

Továbbra sincs megállapodás. Igaz, jelölt lenne, de egyetértés nincs a baloldalon. Folytatódik az adok-kapok: Botka László legyen-e a közös miniszterelnök- jelölt.

Most egy MSZP-s politikus nyilvánított véleményt a baloldal jelöltjéről, Botka Lászlóról, akit meggyőződése, hogy egyáltalán nem lehet komolyan venni. Nem értjük Botka Lászlót, nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget – ezt mondta a Magyar Hírlapnak az MSZP egyik elnökségi tagja – olvasható a hirado.hu-n.


Azt mondják, hogy én nem tudok vállalni szerepet. A francokat nem! – fogalmazott korábban Botka László, aki decemberben jelentette be, hogy ha igény van rá, feltételekkel ugyan, de elvállalja a miniszterelnöki posztot a baloldalon. Bár az MSZP közleményben állt ki a politikus mellett, a párton belül is volt aki nem lelkesedett az ötletért.

Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a következőt mondta a politikusról; – Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú ez nekem mennyire tetszik!

Volt, amikor kifejezetten Botka László nélkül képzelték el a jelölést, most éppen Botka László jelölését támogatnák – véli Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke. A politikus Botka László jelöléséről annyit mondott: az MSZP folyton változtatja, hogy kit támogat.

Eközben a Jobbik szóvivője is reagált “Vona meleg popsijára”, Mirkóczi Ádám szerint az MSZP ha kell, a legminősíthetetlenebb szintre tud lesüllyedni. A szóvivő szerint emberileg és politikailag is értelmezhetetlen az, amit Nyakó István mondott, a baloldal pedig ismét megmutatta, hogy a lehető legalpáribb szintre is képes lesüllyedni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek