EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Debrecen

Tudomány a sport szolgálatában

A Loki stadion sportcentrumában felpezsdült az élet. Az év első látogatói között szerepeltek a DVTK első osztályú labdarúgói, akik egy komplex felmérésre érkeztek két napra Debrecenbe, és fél év múlva újra várhatók, mert ilyen átfogó vizsgálat számos olyan információval szolgálhat a szakemberek számára, amely ez idáig nem állt rendelkezésre.

Egyre több élvonalbeli klub és sportági szövetség érdeklődik a szeptemberben megnyílt Sporttudományi, Életmód és Terápiás (SET) Központ szolgáltatásai iránt. Decemberben többek között a Kajak-Kenu Szövetség és a vívóválogatott vezetői is látogatást tettek a komplexumban.


Legutóbb a DVTK labdarúgói jártak a diagnosztikai központban

A DVTK labdarúgóit is vizsgálták a sporttudományi központban Fotó: unideb.hu

November óta folyamatosan keresik az élvonalbeli szakágak az egyetem sportegészségügyi létesítményét, ami komplexitásában Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló. A diagnosztikai, életmód- és terápiás szolgáltatásokat a közeljövőben egy 3300 négyzetméter alapterületű fitneszcentrummal tesszük igazán teljessé, amelyet itt, a SET Központ közvetlen szomszédságában alakítunk ki – értékelte az eddig történteket Bács Zoltán kancellár.

A DVTK labdarúgói után január második hetében a triatlon utánpótlás-válogatott érkezett vizsgálatokra a SET Központba. A központ a lakosság számára is kínál szolgáltatásokat. Az érdeklődők már a január 7-i FőnixFitt rendezvényen a Főnix Csarnokban is találkozhattak a SET Központ munkatársaival.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.