2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Debrecen

Tükörsima jeget akarnak

Már az átadása napján, december 27-én nagyon rossz állapotba került a stadion melletti jégpálya, így az örömbe, hogy a szabadban lehet korcsolyázni, üröm vegyült a rengeteg diák és fiatal koris szünidőző legnagyobb bosszúságára.

A többek által hiányolt gépi karbantartás a megfelelő jégvastagság hiányában lehetetlen volt. A napok teltével és a használattal a helyzet egyre csak romlott, sokan nehezteltek a Dh-Szerviz Kft.-re mint üzemeltetőre, többen panaszkönyvet is kértek. A korcsolyák pengéje alatt állandóan beszakadt a jég, felületét többcentis kráterek szabdalták darabokra. Sokak szerint illett volna fél áron kínálni a belépőket, és jelezni, csak az váltsa meg, akit nem zavar a silány minőség…


Most már elég vastag a jég és a ki tudták javítani a nagy krátereket is az üzemeltető szakemberei

Most már elég vastag a jég és a ki tudták javítani a nagy krátereket is az üzemeltető szakemberei

Az  új év első munkanapján viszont megkezdték a pálya karbantartását, a Rolba jégtisztító gép fordulóról fordulóra varázsolta újjá az addigra tönkrement felületet. A várakozók alig várták, hogy a jeges masina levonuljon. A panaszokat jogosnak tartó György Zoltán, a Dh-Szerviz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, egyszerűen nem volt elég vastag a jégréteg a gépi karbantartás elvégzéséhez. Végül ha nehezen is, de meg tudták szüntetni a nagy krátereket, és ezt ezután folyamatosan megteszik. Igaz, azok a vagánykodók, akik korijukkal bravúroskodva tépik a felületet, továbbra sem tesznek jót a biztonságos kültéri koripálya állagának.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.