2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Pécs

Tűzoltók lesznek – és most is azok

Tűzoltók mellé álltak be a pécsi gyerekek. Igaz, egyelőre csak tanulni, de már így is kapnak feladatokat a tizenévesek. Idén egy éve, hogy az első kis tűzoltó beállt tanulni a pécsi önkéntesek közé, most viszont már egy egész csapat jött össze a gyerekekből, akik heti rendszerességgel gyakorlatoznak.

– Még egyenruhát és névre szóló sisakot is kaptak az ifjúsági tűzoltóink, akik ugyan káresethez nem vonulhatnak, de a telephelyünkön minden hétvégén négy órát gyakorlatoznak és elméleti oktatáson is részt vesznek – mondta Bodor Csaba Ferenc, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület elnöke.


A nem titkolt cél az, hogy a kisiskolásokból előbb-utóbb a tűzoltók utánpótlását neveljék ki. Ha ugyanis elérik a 16 éves kort, egy balesetnél vagy tűzesetnél is tudnak segíteni a hivatásosoknak és az önkénteseknek egyaránt. A középiskolás korúak addigra már rendelkezhetnek olyan képesítéssel, amely ezt lehetővé teszi. Addig viszont a mentési gyakorlat teljes palettáját megtanítják nekik, amiben kötélmentés, városi kutatás-mentés szervezése és még az elsősegélynyújtás is szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.