EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,47 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Eger

Új babaöböl az egri kórháznak

Speciális babaágyat, úgynevezett babaöbölt ajándékozott Inhauzer Angéla és férje, Inhauzer Hubert Nimród a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályának.

Az újdonsült, adományozó szülők

Az újdonsült, adományozó szülők

Az anyuka novemberben szülte meg a kórházban első gyermekét, s a korábban kapott babaöböl jó szolgálatot tett. A nehéz szülés után kényelmesen együtt tudott lenni babájával, mivel nem kellett felkelnie és élvezhették egymás közelségét. A pozitív tapasztalat nyomán döntött úgy a házaspár, hogy vesznek egy ilyen ágyat a kórháznak.


A Bababarát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórház szülészetén így már két speciális babaágy segíti a csecsemők és anyukájuk együttlétének kényelmét. Az első babaöbölt az elmúlt év nyarán az ELTE oktatói, végzett hallgatói által szervezett akció részeként kapta adományként az osztály. Ugyanis a Séta a szülés-születés minőségéért 2016 elenevezésű kezdeményezés keretében látogattak el a Bababarát Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályára az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakának oktatói.

A Markhot Ferenc Kórház 2010-ben kapta meg a Bababarát Kórház címet, amelyet azóta már megújított. Az intézmény elkötelezett híve az anyatejes szoptatásnak és biztosítja az anyukák számára az együttlétet gyermekükkel. Az intézmény szülészet-nőgyógyászati osztályán az országos átlagnál 30 százalékkal kevesebb a császármetszések aránya. Folyamatosan javulnak az ellátás feltételei is, 2016-ban 18 millió forint értékben egy új ultrahangkészüléket és két ultrahangfejet kapott az osztály és a szakrendelő uniós pályázat keretében.

A fejlesztések a minőségi betegellátást célozzák meg és megfelelnek a Bababarát Kórház elvárásainak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.