2019. december 06., péntek
Miklós

Sport

Új elnök után jöjjön az új elnökség!

Az úszásban is megkezdődött a rendszerváltás. Így kommentálta Bienerth Gusztáv elnökké választását Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely vezetője, aki Hosszú Katinkáék mellett a legengesztelhetetlenebb ellenfele volt a távozó Gyárfás Tamásnak.

Az egyesek által a magyar úszósport legnagyobb ellensége címre is abszolút esélyesnek tartott szakember végre nyugodtan hajthatta álomra a fejét, új elnöke van a sportágnak.Hornyak, Toth, Gyarfas


– A diktátor már a múlt, de az alapszabályból kiderül, hogy – egyelőre – elég szűkre szabott lehetőségei vannak Bienerth Gusztávnak, hiszen az elnökség kezében van minden lényeges jogkör – mondta a szakember. – Akkor lesz igazi rendszerváltás, ha az elnökség is forradalmian megújul. Azért kezdetnek ez sem rossz.

Hornyák Viktor is Bienerth mellett voksolt, de azt azért hozzátette, kíváncsi lett volna, hány szavazatot kap, ha más a jelöltállítási rendszer és a szavazáson tényleges kihívója is van a későbbi elnöknek.


– A távozó elnök és talpnyalói kártevőnek tartanak, és az ő szempontjukból igazuk is van, pedig régóta ugyanazt szajkózom, amit az új elnök a programbeszédében ígért: átláthatóságot, világos fejlesztési koncepciót és szakmaiságot. A szövetség kap kétmilliárdot az államtól, és ebből csak az részesedik, aki közel van a tűzhöz, a többieknek alig jut valami.

Az új elnöknek pedig azonnal meg kell kezdenie a munkát, hiszen nincs idő a javítgatásokra, össze kell fogni a szakmát, érvényesíteni kell a különféle érdekeket. Hornyák Viktor szerint egy 20-30 tagú szakmai grémium sokat lendíthetne az úszás ügyén, s végre külön kellene meghatározni az utánpótlás és a szűkebb élmezőny céljait és az azokhoz vezető utat és forrásokat.

Kapcsolódó Cikkek