EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Sport

Új időszámítás kezdődik az úszóknál

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) napokban megválasztott elnöke szerint új időszámítás kezdődik a szervezet életében, és megkezdte a gazdasági és jogi átvilágítást. 

Az új vezető sajtótájékoztatóján elárulta, hogy elsőként elődjével, a 24 év után távozó Gyárfás Tamással találkozott, akivel az átadás-átvételről és a jövőbeli együttműködésükről egyeztetett.


Bienerth találkozik a MÚSZ elnökségi tagjaival, a többség már felajánlotta a további együttműködést. Ketten mondtak le posztjukról, az ő személyükről január 25-én ad tájékoztatást. Az elnök jelezte, Sós Csaba, a szövetség szakmai alelnöke is felajánlotta lemondását, ezt azonban nem fogadta el, sőt megerősítette posztján és szakmai kérdésekben jobbkezeként számít rá. Az elnök bejelentette, felkérte Cseh Lászlót, hogy szervezzen találkozót azokkal az úszókkal, akik a Hosszú Katinka által indított kezdeményezés mögé álltak. Hosszú Katinkáról megjegyezte, a neve még mindig hiányzik az olimpiai bajnokok márványtáblájáról, ezt a hiányosságot a közeljövőben ünnepélyes keretek között szeretnék pótolni.

Kapcsolódó Cikkek