EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,29 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb VI.kerület

Új Nagykörút születik

Hamarosan kiderül, hol, mely pontokon kezdődik el a Nagykörút átalakulása. A főváros pályázatot írt ki az üzletek bérlői számára a portálok megújításra.

Nagy utat járt be a rendszerváltás óta a főváros egyik legfontosabb közterülete, a Petőfi hídtól a Margit hídig ívelő Nagykörút. Ez mozijaival, büféivel, presszóival még a nyolcvanas évek végén is a bevásárlás és a szombat esti korzózás egyik legfontosabb helyszíne volt, amely aztán a kilencvenes években egyre-másra épülő plázák miatt szinte teljesen elnéptelenedett. Mára a budapestiek újra felfedezték maguknak, elsősorban a vendéglátóhelyeknek köszönhetően reneszánszát éli.


program a nagykörút üzleti portáljainak felújításáért (Fotó: Keresztesi Balázs)

(Fotó: Keresztesi Balázs)

A sorra nyíló kis üzletek újra életet hoztak a Nagykörútra, az ötletszerűen, önkényesen és a célnak éppen megfelelően kialakított utcai portálok azonban meglehetősen kusza látványt nyújtanak. Terézváros lépett először: létrehozott egy olyan internetes oldalt, amelyen a VI. kerületi szakasz valamennyi portáljának a fotója megtalálható, elemzéssel, változtatási javaslatokkal. Ezt az ötletet vitte tovább a főváros, amikor tavaly kialakította a http://nagykorut.budapest.hu/ oldalt, amelyen a Nagykörút valamennyi portálja megtalálható szakmai instrukciókkal együtt. Ezt követően hirdettek pályázatot a műemléki keret terhére azon üzletbérlők számára, akiknek szükséges változtatniuk saját portáljukon.

program a nagykörút üzleti portáljainak felújításáért (Fotó: Keresztesi Balázs)

Program a Nagykörút üzleti portáljainak felújításáért
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A pályázat lezárult, jelenleg az értékelés zajlik. Hamarosan megkezdődhet egy új, átgondoltabb nagykörúti összkép kialakítása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.