2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Tatabánya

Új sípmestereket képeznek

Alapfokú labdarúgó-játékvezetői tanfolyam indult a múlt héten városunkban. A Sportiroda épületében tartott nyitó előadáson a jelen kor legismertebb magyar futballbírója, Kassai Viktor köszöntötte a jelentkezőket, akik a tanfolyam sikeres elvégzése után először a megyei osztályok mérkőzésein mutathatják meg tudásukat.

A megyeszékhelyen tartott nyitó előadáson mintegy 20-25 érdeklődő jelent meg.


– Nyilván nem lehetünk maximálisan elégedettek, de csalódottak sem, ez egy teljesen normális jelentkezői létszám – tudtuk meg az újoncokat köszöntő FIFA-játékvezetőtől, Kassai Viktortól. – Ha a tanfolyamot követően húsz kollégával több lesz a megyében, már megérte meghirdetnünk ezt. Sajnos ma nincs Magyarországon elegendő labdarúgó-játékvezető, noha ez egy olyan szakma, ami alapvetően kellemes környezetben sportos életmódot biztosít, így szerintem érdemes magát minden futballkedvelőnek kipróbálnia benne.13_futball_jatekzevetok_kassai_01

Tatabánya szülötte, napjaink legsikeresebb magyar labdarúgó-játékvezetője nyitó előadásában kiemelte: a fiatalok a játékvezetéstől a szakmai sikerek mellett egy jó közösséget is kaphatnak, ráadásul rendszeres pénzkereseti lehetőséghez jutnak.

– Fontos az előrelépési lehetőség, hiszen ez motiválhatja a fiatalokat – hangsúlyozta Kassai Viktor. – Ráadásul a mérkőzéseket természetesen honorálják, így anyagilag is megéri nekik játékvezetéssel tölteni a hétvégéiket.

A labdarúgó-játékvezetők képzése Tatabányán a Városi Sportiroda Jubileum parki épületében zajlik, az érdeklődők januárban még csatlakozhatnak a tanfolyamhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.