EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Debrecen

Új testvérvárosunk van

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere a csehországi városban zajló Regiontour nemzetközi turisztikai vásáron.

A kiállításon városunk standdal vesz részt. Az ünnepélyes alkalmon Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy a két város stratégiájában nagyon sok a hasonlóság. Erős és fejlődő gazdaság, erős és fejlődő oktatás, kitűnő városi életminőség, fejlődő környezet jellemzi mindkettőt. A polgármester biztos abban, hogy a két ország második legnagyobb városai között induló új és tartalmas kapcsolat csak erősíteni tudja a visegrádi országok közötti együttműködést.


Brnoban írták alá a megállapodást

Brnoban írták alá a megállapodást

A megállapodás értelmében a két város a gazdaságfejlesztés, a befektetés, a tudomány, a kutatás, az innováció, az oktatás, a turizmus, a kultúra és a sport területén kíván együttműködni. Brno Debrecen 18. testvérvárosa. Két éve vették fel a kapcsolatot egymással. Debrecen 2016-ban is standdal vett részt a Regiontour vásáron, míg a csehek tavaly a Debreceni Virágkarnevál vendégei voltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.