EUR: 331,51 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb IV.kerület

Újpest büszkesége lesz az új piac

Az új újpesti piac építése 2015 novemberében kezdődött, a beruházás ötmilliárd forintból valósul meg. Ám a szeptemberben nyíló új létesítmény – amelynek árusítóhelyeire már lehet jelentkezni – nemcsak egy piac, hanem kulturális központ is lesz.

Újpest eddigi legnagyobb saját forrású beruházása a Szent István tér átalakítása, amelynek keretében a Szent István tér 13–14. szám alatt teljesen új piac és vásárcsarnok épül egy többszintes létesítmény részeként. Nem klasszikus piac és nem is vásárcsarnok, hanem vegyes komplexum. A piac felett, a 2. emeleten egy modern rendezvényközpont, a 3. emeleten külső tetőkert épül.


4ker_piac

Közösségi tér is épül a piac köre

A multifunkcionális színház- és koncertteremben számos berendezési, elrendezési módra nyílik majd lehetőség. A rendezvényközpontban korszerű világítás, hangosítás és színpadtechnika biztosítja a programok magas színvonalát. A kulturális központ kiváló helyszín lesz például a környékbeli középiskolák szalagavató báljai számára is, ami nagy segítség, mert jelenleg nincs a közelben olyan helyszín, ahol egy 1200 fős ünnepséget meg lehetne tartani. De nem csak ezek az újítások emelik majd a létesítményt az ország legjobb piacainak sorába.

4ker_piac2

Zöldfelületekben sem lesz hiány (fotó: tervlap.hu)

Szinte egyedülálló módon a Szent István téri új piac és vásárcsarnokban teljes egészében szennyvízből nyert hővel történik majd a hűtés és fűtés. Az épület a tér alatt átfutó 2,8 méter átmérőjű szennyvízcsatorna hőenergiáját hasznosítja majd úgy, hogy a rendszerre több önkormányzati épület is rá lesz kötve, illetve a későbbiekben további épületek csatlakoztatására is lehetőség lesz. Ez a megoldás csökkenti az üzemeltetés költségeit, de fenntartható és környezetbarát technológiát is jelent.
És hogy kik árulhatnak majd az új piacon? Nos, lényegében bárki, aki jelentkezik, hiszen már meghirdették a leendő bérlők pályázatát a szeptemberben nyíló új újpesti piac árusítóhelyeire. A bérleti feltételeket a jelentkezők függvényében határozzák meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a jelentkezéseket folyamatosan várják a vasarcsarnok.ujpest.hu oldalon.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.