EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Újra bírságolt a GHV a megtévesztő hirdetések miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint megalapozatlanul reklámozta egyes termékeit gyógyító hatásokkal a Standard Products and Solutions Kft., és megtévesztette a fogyasztókat a termékek kedvezményes megvásárlásának lehetőségével kapcsolatban; a jogsértésekért a vállalkozásra több mint 33 millió forint bírságot szabtak ki.

A GVH szerdai tájékoztatása szerint a Standard Products and Solutions Kft. megalapozatlanul hirdette az egészségügyi felméréssel összekötött szóbeli tájékoztatások alkalmával és a honlapján is, hogy termékei alkalmasak konkrét betegségek gyógyítására, ezt a vállalkozás nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani.


A fogyasztói szerződések nagy részén akciós árra, engedményre utaló feliratok szerepeltek, de nem bizonyosodott be, hogy a szerződő fogyasztók valóban engedménnyel kapták volna meg a készülékeket.

A GVH a bírság kiszabásakor a vizsgált időszakban eladott termékek árbevételéből indult ki.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg, akik az átlagosnál érzékenyebbek az egészségügyi problémájukkal kapcsolatos tájékoztatások iránt. Emellett a termékekért jelentős összeget kellett fizetni, a jogsértő kereskedelmi gyakorlat hosszú ideig tartott, célzott, közvetlen és kiterjedt volt, valamint a jogsértéssel érintett készülékek bizalmi termékek – közölte a versenyhivatal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.