2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Újra járnak a vonatok Abaújszántó és Diósjenő között

Újraindult a vonatközlekedés szombat délután Drégelypalánk és Diósjenő, valamint Abaújszántó és Hidasnémeti között – közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Korábban hófúvás miatt zárták le a vasúti pályaszakaszt a vonatközlekedés elől a Vác-Balassagyarmat vonal Drégelypalánk és Diósjenő közötti szakaszán. Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt vetettek be ugyancsak nagyteljesítményű mozdonyt, amelynek segítségével szabaddá tették a síneket a vasúti forgalom számára.


Az egri, füzesabonyi, miskolci, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi térségben péntek óta dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán. Szombat délutánra valamennyi vonalon ismét késés nélkül közlekednek a vonatok.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még dolgoznak, várhatóan az esti órákig. Az utasokat a teljes helyreállításig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között továbbra is vonatpótló buszok szállítják.

Kapcsolódó Cikkek