2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szeged

Várkonyi Andrea: Nem lettem bulvárhős

Amióta Várkonyi Andrea a Tényekből átült a Micsoda Nők! műsorvezetői székébe, úgy érzi, többet szerepel a bulvárújságok hasábjain. A szegedi születésű műsorvezető a Lokál Extrának arról mesélt, mi az igazság a harsogó címlapsztorik mögött, s betekintést adott abba is, hogyan motiválja kilencéves lányát a tanulásban.

Várkonyi Andrea kerekasztal beszélgetés Mezzo Music Restaurant (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Amikor felkértek, nem gondoltam, hogy távol állna tőlem ez a műfaj. A nézőknek furcsa lehet, mert csak a hírműsorvezetői oldalamat ismerték, de én nem ijedtem meg a feladattól. Szeretem csinálni – vallotta Várkonyi Andrea, aki 15 év híradózás után kapott saját talk-show-t, a Micsoda Nők! Várkonyi Andreával című műsort. Meglepődve tapasztalta a médiaérdeklődést, ami a váltás miatt alakult ki körülötte. – Amióta megy a műsor, azt veszem észre, hogy az újságírók hajlamosak kicsavarni dolgokat, a ló túloldalára esnek azzal, ahogyan a megszólalásaimat kezelik. Nem lettem bulvárhős.


Amikor arról beszélgettünk, megbocsátható-e a megcsalás, elmondtam, hogy szerintem vannak olyan helyzetek, amikor igen, és ettől nem kell a kapcsolatot felrúgni. Másnap az jelent meg a címlapokon: nem bánnám, ha Bochkor Gábor megcsalna. Kiragadják a kontextusból a dolgokat – vélekedett. Hozzátette, ennél sokkal fontosabb témák hangzanak el a beszélgetésekben.

A műsorvezető szívesen tér vissza szülővárosába, mesterképzésre jár a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán. Azt mondta, a rokonok közelsége és az egyetem szeretete miatt is logikus választás volt a Tisza-parti város. – Ennyi idősen egy ötéves egyetemi képzést nem azért végez el az ember, mert nem tud mit kezdeni a szabadidejével. Szeretnék a szakmában dolgozni – folytatta.


Sokoldalú médiaszemélyiség

Várkonyi Andreának orvosi, valamint egészségügyiközgazdász- és -menedzser-diplomája van. Egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi Kábel Televíziónál dolgozott műsorvezetőként egészen 2000-ig. Szeret olvasni, főleg E. M. Remarque tollából. A Diadalív árnyékában és az Éjszaka Lisszabonban a két kedvenc kötete a német írótól. A műsorvezető 2014-ben a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja lett, amelynek célja a tehetséges egyetemi hallgatók felkutatása és támogatása.

A tanulásban kilencéves Nóri lánya is jeleskedik, akit Várkonyi Andrea szerint apró ajándékokkal lehet leginkább motiválni. A pozitív megerősítés híve, nem fenyeget, inkább azt igyekszik Nórival megértetni, miért érdemes tanulnia. – A tanulás kaput nyit a szabadság felé, amely megtérül, ha olyan munkád van, amit szeretsz. Egy korábbi interjúban mondtam viccesen: nehéz megmondani, hogy a lányomat jelenleg a Minecafton kívül mi érdekli. Fantasztikusan rajzol, aminek pedig nagyon örülök, hogy környezetismeret-versenyre megy, spanyolul tanul. Sokat kérdez, ragad rá az információ. Megmutatkoznak az erősségei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.