EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Szeged

Várkonyi Andrea: Nem lettem bulvárhős

Amióta Várkonyi Andrea a Tényekből átült a Micsoda Nők! műsorvezetői székébe, úgy érzi, többet szerepel a bulvárújságok hasábjain. A szegedi születésű műsorvezető a Lokál Extrának arról mesélt, mi az igazság a harsogó címlapsztorik mögött, s betekintést adott abba is, hogyan motiválja kilencéves lányát a tanulásban.

Várkonyi Andrea kerekasztal beszélgetés Mezzo Music Restaurant (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Amikor felkértek, nem gondoltam, hogy távol állna tőlem ez a műfaj. A nézőknek furcsa lehet, mert csak a hírműsorvezetői oldalamat ismerték, de én nem ijedtem meg a feladattól. Szeretem csinálni – vallotta Várkonyi Andrea, aki 15 év híradózás után kapott saját talk-show-t, a Micsoda Nők! Várkonyi Andreával című műsort. Meglepődve tapasztalta a médiaérdeklődést, ami a váltás miatt alakult ki körülötte. – Amióta megy a műsor, azt veszem észre, hogy az újságírók hajlamosak kicsavarni dolgokat, a ló túloldalára esnek azzal, ahogyan a megszólalásaimat kezelik. Nem lettem bulvárhős.


Amikor arról beszélgettünk, megbocsátható-e a megcsalás, elmondtam, hogy szerintem vannak olyan helyzetek, amikor igen, és ettől nem kell a kapcsolatot felrúgni. Másnap az jelent meg a címlapokon: nem bánnám, ha Bochkor Gábor megcsalna. Kiragadják a kontextusból a dolgokat – vélekedett. Hozzátette, ennél sokkal fontosabb témák hangzanak el a beszélgetésekben.

A műsorvezető szívesen tér vissza szülővárosába, mesterképzésre jár a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán. Azt mondta, a rokonok közelsége és az egyetem szeretete miatt is logikus választás volt a Tisza-parti város. – Ennyi idősen egy ötéves egyetemi képzést nem azért végez el az ember, mert nem tud mit kezdeni a szabadidejével. Szeretnék a szakmában dolgozni – folytatta.


Sokoldalú médiaszemélyiség

Várkonyi Andreának orvosi, valamint egészségügyiközgazdász- és -menedzser-diplomája van. Egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi Kábel Televíziónál dolgozott műsorvezetőként egészen 2000-ig. Szeret olvasni, főleg E. M. Remarque tollából. A Diadalív árnyékában és az Éjszaka Lisszabonban a két kedvenc kötete a német írótól. A műsorvezető 2014-ben a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja lett, amelynek célja a tehetséges egyetemi hallgatók felkutatása és támogatása.

A tanulásban kilencéves Nóri lánya is jeleskedik, akit Várkonyi Andrea szerint apró ajándékokkal lehet leginkább motiválni. A pozitív megerősítés híve, nem fenyeget, inkább azt igyekszik Nórival megértetni, miért érdemes tanulnia. – A tanulás kaput nyit a szabadság felé, amely megtérül, ha olyan munkád van, amit szeretsz. Egy korábbi interjúban mondtam viccesen: nehéz megmondani, hogy a lányomat jelenleg a Minecafton kívül mi érdekli. Fantasztikusan rajzol, aminek pedig nagyon örülök, hogy környezetismeret-versenyre megy, spanyolul tanul. Sokat kérdez, ragad rá az információ. Megmutatkoznak az erősségei.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.