2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Miskolc

Városunkban játszik a gitároslegenda!

Február 17-én érkezik Miskolcra az a turné, ami egy Cseh Tamás Program által támogatott koncertsorozat, ahol fellép Tátrai Tibor is. Az itteni bulinak a pluszpikantériája, hogy a Jazztelenben két miskolci muzsikus is zenél, ők Bűdi Szilárd és Géczy Viktor. Az Ifjúsági Házban már megvásárolhatóak az elővételes jegyek!

Szilárd, aki egyébként a Rádió Rock műsorvezetője is, így foglalta össze a Jazztelen történetét: Viktorral mi a Lógaritmus nevű formációban zenéltünk együtt még a miskolci éveinkben, utána a barátságunk megmaradt, de zenei téren mindenki futotta a saját pályáját. 2013-ban jöttünk össze megint, azóta működik a Jazztelen kisebb-nagyobb intenzitással, a színpadra lépésünket műhelymunka előzte meg, számokat írtunk, kitaláltuk, hogy milyen hangszerelésben adjuk elő a dalainkat. Mostanra értünk meg arra, hogy megalkossuk a rádióbarát blues-rock muzsikánkat – szájharmonikázással, virtuóz gitárszólókkal, eszement dobolással. Ebben Kottler Ákos dobos lett a társunk.


Februárban játszik Miskolcon a Jazztelen zenekar - fotó: Lokál

Februárban játszik Miskolcon a Jazztelen zenekar – fotó: Lokál

2016-ban, az év elején egy közös turnén vettek részt a srácok a Kowalsky Meg a Vega társaságában, majd májusban a Tátrai Band előzenekaraként muzsikáltak a Barba Negra Music Clubban, illetve megszületett – szintén tavaly – a Tátrai Tiborral közös számuk, a Piros blues gitár, amire nyáron egy klipet is forgattak és gyakorlatilag ez egy tisztelgés a gitároslegenda előtt. Tibusszal, gyerekkori példaképükkel jó kapcsolatot ápolnak a fiúk, így továbbgondolva az együttműködést, már közös koncerteket is adtak. Gyakorlatilag ezeken a bulikon Tátrai beszáll vendégnek a csapatba, hogy közös kedvenceiket együtt játsszák el, Miskolcra már egy jól bejáratott programmal érkeznek. A zenekarnak márciusban jelenik meg a lemeze, melyen ez a Tátraival közös dal is hallható lesz, de több ikonnal is összeszűrték már egy-egy dal erejéig a levet. Többek között Póka Egonnal, vele a Tűzzel játszol című dalt rögzítették, ami szintén rákerül az albumra, de már Deák Bill Gyula is igent mondott egy közös felvételre, ami szintén ezen a korongon lesz hallható.

Tátrai Tibor is beszáll a blues-rock buliba - fotó: Lokál

Tátrai Tibor is beszáll a blues-rock buliba – fotó: Lokál

Tátrai így vélekedik a közös zenélésről: – Nagyon jó érzés tehetséges fiatalokkal zenélni, engem is inspirálnak és nagy öröm, hogy sokan hívnak. Élmény és megtisztelő! Látom rajtuk az örömöt, ha ott vagyok velük. Ez olyan nekik, mint amikor én Radics Bélával léphettem föl anno. A nagy öregek jelenléte mindig különleges alkalom a közönségnek és a zenészeknek is.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.