EUR: 328,88 Ft
CHF: 299,44 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XV.kerület

Videóklippet „kapott” karácsonyra a kerületi zenekar

A XV. kerületi Hermál Henriett már számos dologban kipróbálta magát. A színész-programszervező most éppen zenekarának első videóklipjét ünnepli.

Mint megtudtuk, a hatfős, kizárólag saját magyar nyelvű dallamos rockzenét játszó Nonprotocol zenekarban Heni mellett Maludi Mihály, Nagy Zsófia, Romhányi Zé Zoltán, Szántó László és Hanti Gábor zenél.
– Nem kis kihívás a hazai zenei életben egy zenekarnak, ha úgy dönt, hogy nem feldolgozásokat játszik, nem emlékzenekarként működik, hanem saját dalokat ad elő. A zenénk, mint ahogy a csapat neve is sugallja, nem szokványos, nem felel meg semmilyen „protocolnak”, azaz szabálynak, mert a szerzeményeink valójában más-más stílusjegyeket hordoznak a dallamos rockzenén belül – mondta lapunknak az együttes vezetője, Romhányi Zoltán. A zenész hozzátette, első hivatalos fellépésükön, 2013-ban még csak hat számot játszottak, az előadásnak mégis hatalmas sikere volt.NonProtocol
– Jelenleg 18 szerzeményünk van, melyek a koncertjeinken hallhatók, azonban elmondhatjuk, hogy újabb és újabb dalok születnek. Előadásainkon mindig élőben zenélünk, erre nagyon odafigyelünk.
Az elmúlt év azonban változást hozott a zenekar életében.
– Együttesünk egy több héten át tartó, a Rocktogon által szervezett, több mint 60 zenekarral induló tehetségkutató versenyen 6. helyezést ért el, december 3-án pedig első fellépőként nyithattuk meg a Hősök terén felállított nagy színpadon a Mikulásgyár jótékonysági koncertsorozatát. Megjelent a zenekar négy dalt tartalmazó bemutatkozó stúdióanyaga és felkerült a videómegosztó oldalra a csapat első hivatalos videóklipje is.
A XV. kerületi együttes vezetője elmondta, remélik, hogy ezek az országos sikerhez vezető út első lépései.
– Bízunk benne, hogy a jövőben egyre több és nagyobb rendezvényre, akár fesztiválokra is meghívnak minket, hiszen nem titok, hogy a közeljövőben országosan ismert zenekarrá szeretnénk válni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.