EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb X.kerület

Visszavonulót kell fújni?

Imre Géza lett Kőbánya legjobb sportolója a 2016-os eredmények alapján. Az önkormányzat döntése értelmében a riói játékokon egyéniben és csapatban is érmet szerző párbajtőröző érdemelte ki a díjat. Egyelőre nem tudja, lesz-e folytatás, de szerencsésnek vallja magát.

– Továbbra is gerincsérvem van, kényszerpihenőt kell tartanom – mondta lapunknak a díj átvétele után Imre Géza keserédes félmosollyal a szája szélén, mikor hogylétéről érdeklődtünk. – Edzéseket viszont így is tartok, csak én nem tréningezem. A múlt héten a gyógytorna után jobban éreztem magam, meg is csináltam két kitörést, majd már csak azt vártam, valahogy hazajussak, és pihenhessek, kiderült, mégsem jöttem rendbe ilyen hamar.


Kőbánya Sportolója 2016 Imre Géza párbajtőrvívó és felesége Kökény Beatrix ( Fotó: Sáfár Tibor)

Imre Géza és Kökény Beatrix jókedvűen nosztalgiázott
( Fotó: Sáfár Tibor)

Géza decemberben töltötte be 42. életévét, de nem zárta ki a tokiói olimpiáig való folytatás lehetőségét.

– Egyelőre nem határoztam meg semmilyen olyan dátumot, ameddig el kellene döntenem, folytatom-e a pályafutásomat. Most úgy érzem, nem is én döntök majd. Egyelőre a gyógytornára koncentrálok, de félek attól, hogy előbb-utóbb visszavonulót kell fújni.


Kőbánya Sportolója 2016 Imre Géza párbajtőrvívó, Kovács Róbert ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Róbert polgármester adta át a díjat az év legjobbjának
( Fotó: Sáfár Tibor)

Bárhogy is dönt, biztosan számíthat családja támogatására. A korábbi klasszis kézilabda-irányítóval, Kökény Beával két gyermeket nevelnek a kerületben. Az ismeretség régre nyúlik vissza. 1996-ban, az atlantai olimpián Imre Géza már az első nap érmet szerzett, ezzel kivívta a jogot, hogy csak a záróünnepség után kelljen hazajönnie. A kézilabdás lányok – Kökény Bea és Kocsis Erzsébet – nem is tudták pontosan, ki is az az Imre Géza, fel kellett lapozniuk az ötkarikás játékokra készített kiadványt, hogy képbe kerüljenek. Beáék gratuláltak Gézának, aki pedig onnantól gyakran előfordult a lányok meccsein.

– A nagy egymásra találás már Budapesten volt – árulta el Bea. – Bronzérmesként zártunk, és a különböző eseményeken újra többször találkoztunk. Húsz éve együtt, tizenhét és fél éve házasként mondhatom, hogy szerencsés együttállás, hogy mindketten a sportból jöttünk. Tudtuk tolerálni a másik időbeosztását, még akkor is, amikor rendre teljesen más volt a felkészülési időszakunk, és elkerültük egymást az edzőtáboroknak köszönhetően.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza, miután vesztett a dél-koreai Park Szang Jung ellen a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagy dilemma előtt a klasszis
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Két éve nem voltunk nyaralni, hogy az én riói felkészülésem megfelelően sikerüljön, de megérte, elértük a célt – tette hozzá a tavalyi játékokon ezüst- és bronzérmet szerző klasszis.

Kőbányán élnek, ami Beának nem újdonság, hiszen gyerekkori irányítószáma megegyezik a mostanival, viszont Géza Budáról költözött a tizedik kerületbe. – Megszoktam, és nagyon jól érzem magam, szívesen fekszem itt le minden este. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen szép helyen lakhatunk egy ilyen szép családdal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.