2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Visszavonulót kell fújni?

Imre Géza lett Kőbánya legjobb sportolója a 2016-os eredmények alapján. Az önkormányzat döntése értelmében a riói játékokon egyéniben és csapatban is érmet szerző párbajtőröző érdemelte ki a díjat. Egyelőre nem tudja, lesz-e folytatás, de szerencsésnek vallja magát.

– Továbbra is gerincsérvem van, kényszerpihenőt kell tartanom – mondta lapunknak a díj átvétele után Imre Géza keserédes félmosollyal a szája szélén, mikor hogylétéről érdeklődtünk. – Edzéseket viszont így is tartok, csak én nem tréningezem. A múlt héten a gyógytorna után jobban éreztem magam, meg is csináltam két kitörést, majd már csak azt vártam, valahogy hazajussak, és pihenhessek, kiderült, mégsem jöttem rendbe ilyen hamar.


Kőbánya Sportolója 2016 Imre Géza párbajtőrvívó és felesége Kökény Beatrix ( Fotó: Sáfár Tibor)

Imre Géza és Kökény Beatrix jókedvűen nosztalgiázott
( Fotó: Sáfár Tibor)

Géza decemberben töltötte be 42. életévét, de nem zárta ki a tokiói olimpiáig való folytatás lehetőségét.

– Egyelőre nem határoztam meg semmilyen olyan dátumot, ameddig el kellene döntenem, folytatom-e a pályafutásomat. Most úgy érzem, nem is én döntök majd. Egyelőre a gyógytornára koncentrálok, de félek attól, hogy előbb-utóbb visszavonulót kell fújni.


Kőbánya Sportolója 2016 Imre Géza párbajtőrvívó, Kovács Róbert ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Róbert polgármester adta át a díjat az év legjobbjának
( Fotó: Sáfár Tibor)

Bárhogy is dönt, biztosan számíthat családja támogatására. A korábbi klasszis kézilabda-irányítóval, Kökény Beával két gyermeket nevelnek a kerületben. Az ismeretség régre nyúlik vissza. 1996-ban, az atlantai olimpián Imre Géza már az első nap érmet szerzett, ezzel kivívta a jogot, hogy csak a záróünnepség után kelljen hazajönnie. A kézilabdás lányok – Kökény Bea és Kocsis Erzsébet – nem is tudták pontosan, ki is az az Imre Géza, fel kellett lapozniuk az ötkarikás játékokra készített kiadványt, hogy képbe kerüljenek. Beáék gratuláltak Gézának, aki pedig onnantól gyakran előfordult a lányok meccsein.

– A nagy egymásra találás már Budapesten volt – árulta el Bea. – Bronzérmesként zártunk, és a különböző eseményeken újra többször találkoztunk. Húsz éve együtt, tizenhét és fél éve házasként mondhatom, hogy szerencsés együttállás, hogy mindketten a sportból jöttünk. Tudtuk tolerálni a másik időbeosztását, még akkor is, amikor rendre teljesen más volt a felkészülési időszakunk, és elkerültük egymást az edzőtáboroknak köszönhetően.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza, miután vesztett a dél-koreai Park Szang Jung ellen a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagy dilemma előtt a klasszis
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Két éve nem voltunk nyaralni, hogy az én riói felkészülésem megfelelően sikerüljön, de megérte, elértük a célt – tette hozzá a tavalyi játékokon ezüst- és bronzérmet szerző klasszis.

Kőbányán élnek, ami Beának nem újdonság, hiszen gyerekkori irányítószáma megegyezik a mostanival, viszont Géza Budáról költözött a tizedik kerületbe. – Megszoktam, és nagyon jól érzem magam, szívesen fekszem itt le minden este. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen szép helyen lakhatunk egy ilyen szép családdal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.