2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Vona búcsút inthet a mellényének

Emlékezetes volt, amikor a parlamentbe frissen bekerült Jobbik elnöke, Vona Gábor a Magyar Gárda mellényében jelent meg az Országgyűlés alakuló ülésén. Ezt a mellényt próbálják meg visszavenni tőle holnap.

Gárda-plakát (Fotó: Facebook)

Ezzel a plakáttal hirdetik a mellényfosztást (Fotó: Facebook)

Szombaton tartja évadnyitó rendezvényét a Jobbik, a tervek szerint Vona Gábor itt vázolja fel, mire készül 2017-ben. A pártvezér egy meglepetésre már biztosan készülhet: a Vonából és a Jobbikból kiábrándult egykori gárdisták azt tervezik, hogy elveszik a pártelnök gárdamellényét.


– Mi nem akarunk másnak látszani, mint amik vagyunk – mondják a „Becsület napja” elnevezésű esemény szervezői. Vona Gábor alapítója volt az azóta beszüntetett Magyar Gárdának, annak idején a parlamenti képviselői esküjét is a szervezet formaruhájában tette le. – Felszólítunk, Gábor, hogy eddig és ne tovább! Lehet a Parlamentből kihurcolkodni, vagy megyünk és mi segítünk nektek kikászálódni a kényelmes országgyűlési székeitekből – olvasható az akciót szervező Silip Norbert gárdista nyílt levelében.

Az egykori gárdisták szerint Vona néppártosodása nem más, mint „baloldali elhajlás”, és a nemzeti politika helyett „tipikus kommunista módszerekhez” nyúl. – A melletted kitartó maradékkal oda tartasz, ahová akarsz, akár új baloldali mozgalmat is indíthatsz, de ez már nem a mi Vona Gáborunk – írták. Úgy látják, hogy a Jobbik vezetője méltatlanná vált a gárdamellény birtoklására, ezért attól nyilvánosan megfosztanák. – Készítsd elő, jövünk érte! – figyelmeztették a politikust.


Vona nem tervezi visszaszolgáltatni a ruhadarabot, sőt azt is tagadja, hogy bárki ilyesmire felszólította volna. – Ha kérnék, akkor sem adnám vissza a mellényt – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek