2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Vona ellen vonult a Magyar Gárda

A Magyar Gárda kilenc másik szervezettel együtt tüntetett Vona Gábor ellen, miközben ő az “új reformkor” igényét fogalmazta meg a pártja évadnyitó rendezvényén, Budapesten.

Egyre nagyobb méreteket ölt a széthúzás és a káosz a Jobbik háza táján. Vona Gábor ellen tüntettek több tucatnyian a rendezvényközpont előtt, ahol a Jobbik évadnyitóját tartotta. A párt álbaloldali fordulatát kérték számon Vonán és visszakövetelték tőle a Magyar Gárda mellényét, amiben 2010-ben letette az esküt a parlamentben.


A demonstráció szervezője, Silip Norbert, aki önmagát a Magyar Gárda Mozgalom volt vezérkari tisztjének nevezte, néhány társával együtt a Jobbik vezetőinek szánt petíciót adott át Dudás Róbertnek, a párt regionális igazgatójának, és kérték vissza Vona mellényét. Az elnök viszont nem adta nekik vissza.

Miközben évértékelőjében Vona Gábor azt mondta, rájött, hogy pártja küldetése minden magyar ember képviselete, egyre kevesebb embert tud megszólítani. A váltópárti pozícióra aspiráló Jobbik számára nem alakult sikeresen a 2016-os év. A Századvég elemzése ugyanis kimutatta, hogy a párt szavazótábora nemhogy bővült volna, de még csökkent is tavaly.


 

 

 

Kapcsolódó Cikkek