EUR: 303,00 Ft
CHF: 266,09 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld

Vona kiállt a kvóta mellett

Újabb ponton került önellentmondásba Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. Sokat idézett tévéinterjújában elárulta, még a kötelező betelepítési kvóta elfogadásán is elgondolkodna. 

Szinte elsikkad a mecsetépítésről tett kijelentése mellett, hogy az RTL Klubnak adott, sokat citált interjújában hirtelen elgondolkodtatónak nevezte a betelepítés lehetőségét.

vona-gabor-toroczkai-laszlo-asotthalom-FB

Vona Gábor és Toroczkai László a határkerítésnél (Fotó: Facebook)

– Kvótarendszer is fölmerült már, ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat – a szerk.), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni – fogalmazott félreérthetetlenül Vona Gábor. Az elszólást a Nézőpont Intézet elemzője, Deák Dániel vette górcső alá – erről már az Origo írt. Bár a Jobbik korábban foggal-körömmel harcolt a bevándorlók befogadása ellen: népszavazást írattak volna ki róla, ám amikor ez megtörtént, inkább alaptörvény-módosításra vágytak, amit viszont nem szavaztak meg, amikor eljött az ideje. Deák Dániel szerint Vona hitelessége egyre komolyabb válságba kerül, egyre gyakrabban kerül szembe önmagával.

– Kis rosszindulattal azt is mondhatnánk, nem is annyira meglepő az alaptörvény-módosítás elszabotálása. Vona ráadásul érvelését balliberális politikusoktól ismert gondolatmenettel legitimálta: már úgyis több százezer migráns érkezett Európába, az a néhány ezer ember tehát minden bizonnyal senkit nem zavarna – írta az elemző, aki szerint a Jobbik-pártelnök pálfordulásainak újabb momentumával a teljes elutasítástól az elfogadásig jutott.

Ahogy a lapunk ellen indított Jobbik-kereset ügyében a Lokálnak igazat adó ítélet is megerősítette: egyértelmű törésvonalak alakultak ki a párton belül, korábbi lelkes követői közül sokan már Vona lemondását követelték, szétcincálják internetes fórumokon, sőt – ahogy beszámoltunk róla – a gárdamellényt is visszakérnék tőle, amit viszont nem ad.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.