EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld

Vona Gábor nem tiltaná a mecseteket

A radikális szellemiségű jobbikosok talán még a székről is lefordultak, amikor hétfő este Vona Gábor azt találta mondani, hogy nem tiltaná be a mecsetépítést Magyarországon. A Jobbik pártelnöke azt a mondatát is vállalja, miszerint az iszlám az emberiség utolsó reménysége.

Megdöbbentő dolgokat mondott a Jobbik elnöke az RTL Klubon Baló Györgynek. A műsorvezető kérdésére, miszerint milyen párt is a Jobbik, Vona azt felelte: nemzeti néppárt, amely radikális pártból nőtte ki magát egy XXI. századi párttá.


Vona arra a kérdésre, hogy betiltaná-e a mecsetépítést hazánkban, kategorikus nemmel felelt. Amikor Baló György felvetette, hogy Vona mindenkit eltávolít a Jobbikból, aki cigányozik vagy zsidózik, a válasz az volt: sokan vagyunk.

Ennek fényében különösen érdekes a Demokrata írása, miszerint a jobbikos pártelnök maga verte szét a pártját, amikor meghirdette a néppártosodást, elárulva azokat, akik izgalmas olvasmánynak tartják a nyíltan náci Kuruc.infót, amikor szélesre tárta az ajtót a baloldal előtt, levelezik Köves Slomóval és bekéredzkedett Simicska Lajos sajtótermékeibe. A lap szerint Vona Gábornak nincs szilárd világnézete. Semmiben nem hisz, illetve mindenben egy kicsit – átmenetileg. Régi ismerősei is megerősítik ezt a hajlamát, de politikai pályáján is végighúzódik az ideiglenesség. Mindent mondott már, és mindennek az ellenkezőjét is. Miután személyiségjegyeit egyre inkább ráerőltette környezetére, minden viszonylagossá és súlytalanná vált körülötte. Valójában Vona soha nem volt nemzeti radikális. Ő ügynök. Egyetlen komolyabb pénzkereső munkahelyén megtanulta, hogyan kell adni-venni a portékát, és ami a legfontosabb, hogyan kell meg­győzni – magyarul becsapni – a lehetséges vásárlókat.


Közben a jobbikosok egyre nagyobb számban lázadnak már Vona ellen. Miután Silip Norbert gárdista, az Országos Elhárítás volt parancsnoka meghirdette, hogy a Jobbik évértékelőjének napján – január 28-án – nyilvánosan felvonul szimpatizánsaival és visszaveszi Vona Gábor gárdamellényét, azóta nemcsak a Kárpát Haza Őrei Mozgalom csatlakozott az akcióhoz, hanem immár a szombaton tüntetést rendező debreceni volt jobbikosok is – írja a Ripost.

Kapcsolódó Cikkek