EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Külföld

Zokogva mesélt a diák a borzalmas tragédiáról

A Lokál megtudta, a magyar diákokkal teli autóbusz a tragédia helyszíne előtt harminc kilométerre megelőzött egy szlovén teherautót, annak sofőrje villogással próbálta jelezni neki, hogy valami rendellenességet vett észre a busz egyik kerekén.

Az elhunyt tanár hősként mentette a diákokat

Az elhunyt tanár hősként mentette a diákokat

A szlovén pilótát jelenleg a rendőrség éppen kihallgatja. Információnk szerint az ütközés után az autóbusz azonnal kigyulladt. Az egyik fiú kalapáccsal kiverte a lángoló busz ablakát, és több társát is megmentette. De sajnos ő maga nem élte túl a tragédiát.


Akárcsak A. K. Béla, akit diákjai a világ legjobb töritanárjaként emlegetnek, róla az olasz lapok is elismerően írtak. Béla bácsi miközben tucatnyi tanítványát mentette ki a pokoli tűzből, végül maga is a lángok közt lelte halálát. Úgy tudjuk, a hős pedagógus elvált, egyetemista fia gyászolja.

„Imádtuk Béla bácsit, az öcsémnek is ő tanította a történelmet. Ha a folyosón összefutottam vele, már jobb lett a napom tőle – válaszolta a Lokál kérdésére  sírva, remegve Palik Zsófi, egykori szinyeis diák. – Béla bácsi nagyon jól felkészült pedagógus volt, szigorú, de emberséges. Olyan kisugárzással, hogy még puskázni sem mertek nála.”


Béla bácsin kívül P. Róbert és V. György testnevelő tanár is ott volt a buszon. Utóbbit két gyermeke is elkísérte a sítáborba, mindkét fia az életét vesztette.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek