EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

500 éve fejét vették, ma szexideál lenne

Elszántan hajtotta hite, férfinépet megszégyenítő műveltség birtokában volt és női vonzerejét is bámulatos ügyességgel használta. Stuart Mária egyértelműen meghaladta korát, talán éppen ez, és I. Erzsébet angol királynő féltékenysége okozta végül a vesztét.

A történészek még ma is vitatják, vajon Mária milyen tetteket hajtott valóban végre kalandos élete során, s melyek a hozzá kapcsolódó legendák. Ám egy biztos, számtalan férfi fejét csavarta el, akár akarta, akár nem.


Nem volt könnyen behódoló típus, a katolikus királynőnek például esze ágában sem volt áttérni a Skóciában hivatalos kálvinista vallásra. Ezzel természetesen alaposan felbőszítette a helybáli főurakat, és nem növelte népszerűségét alattvalói körében sem.

DSC_5440

Bár egy időben kaptak hatalmat, Erzsébet évtizedekig uralkodott, Mária azonban elbukott, és Erzsébet lefejeztette.

Ennek okára , Mária szándékaira keresi a magyarázatot Kocsis István színműve.

A királynő aranyból van című darab főszerepét az Újszínházban Danyi Judit vette át áldott állapotban lévő kolléganőjétől. Mint mondta, azonnal lenyűgözte őt a karakter rendkívüli ereje, mellyel küzdött azért, amiben hitt.

A darabot legközelebb az Újszínházban megrendezett Keresztény Színházi Fesztivál egyik bemutatójaként láthatja a közönség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.